Mobiltech

Profin akarod nyomni az Instát? Adunk pár tippet

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.18 | 17:30

Kevés olyan márka van ma, amit ne érné meg Instán is kommunikálni. Ha komolyabban foglalkozol ezzel a felülettel random böngészgetésnél és képek céltalan feltöltésénél, akkor nem árt, ha tudsz ezekről a funkciókról.

Posztokon belüli bekezdések

Biztos észrevetted már, hogy a nagyok posztjai sokkal letisztultabbak és rendezettebbek az átlagnál. Ennek egyik oka lehet, hogy használnak a képaláírásokhoz bekezdéseket: és ezt bárki megteheti.

Ha a telefonodon a Jegyzetek appal írod meg a szöveget, és bemásolod a szöveget a készülő poszthoz, akkor abban megmaradnak a bekezdések. Az alkalmazáson belül is meg tudod ezt oldani: Ha nyomsz egy „123” billentyűsort a telefonodon, megjelenik a mágikus Return/Enter gomb, amivel el tudod választani egymástól a bekezdéseket.

Hashtagek eltakarása

Érthető, hogy hashtagekkel szeretnéd növelni a lájkokat és a követői bázisodat, de gyakran idegesítő végigböngészni azt a rengeteg taget, amit valaki hozzátűz a posztjaihoz. Szerencsére van rá megoldás.

Ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád: mivel az Instagram egy idő után levágja a posztok leírását, tegyél öt pontot egymás alá, hogy a nem kívánatos hashtagek eléggé hátra kerüljenek ahhoz, hogy már ne lássák őket. Ettől függetlenül ugyanúgy beazonosítható marad a tartalmad a hashtag alapján. Itt részletes, képekkel illusztrált megoldást találsz a módszerről.

Beállíthatod, hogy kik legyenek azok a feltöltők, akiknek soha nem maradsz le a posztjairól

A Facebookhoz hasonlóan tetszőleges felhasználóknál aktiválhatod a „kedvencek” funkciót: menj az adott profilra, a jobb felső sarokban kattints a három pontra, aktiváld az értesítéseket (Turn On Post Notifications), és az app szólni fog, ha az a felhasználó feltöltött valamit.

Egyedi helyszínek beállítása

Ma már nehezebb ilyet beállítani, mint régen. Kell hozzá a Facebook is: oda kell kitenni hozzá egy becsekkolós posztot (szimplán hide-old utána, ha nem akarod, hogy ott maradjon). Ezután az Instagramon is elérhető lesz az általad megadott helyszín.

Természet- és városi fotók külső appal való felturbózása

Ki mondta, hogy csak Instagram-filterekkel éri meg képeket feltölteni? A Google Snapseed nevű appjával lehet a legjobban feldobni a fenti képkategóriákat (iOS-re és Androidra is elérhető).

A Drama filterrel például sokkal izgalmasabbak lesznek a formák és a színek, az Ambiance pedig remek térhatást ad a képeknek. Még akár a képek egyes részeit is kijelölheted, ha nem akarsz az egészre egy filtert ráhúzni.

Forrás: Socialmediaweek, nyitókép: Instagram/theinstagramexpert


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.