Sorozatok

Mindenki nyugodjon meg, a Pentagonnak van terve zombiapokalipszis esetére

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.25 | 16:20

Minden Walking Dead rajongónak eszébe jutott már, hogy mi lenne, ha mégis megtörténne? Sőt, nem csak nekik, hanem az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnokságának is.

Vasárnap indult a The Walking Dead hetedik évadja (a nyolcadikat pedig már a nézettségi adatok ismerete nélkül megrendelte az AMC), és az első rész a kritikusok szerint olyan megrázóra sikerült, mint még soha semmi a tévés műfajban. A premiertől a Twitter is felrobbant, annyian írták be, hogy soha nem sírtak még így, és többé nem hajlandók nézni a sorozatot, annyira megdöbbentő volt.

Ez nem is csoda, hiszen a The Walking Dead már rég nem az emberhúst zabáló, csoszogó élőhalottakról szól, ők csak díszletek, az írók valójában az emberi természet legsötétebb oldalait mutatják be.

Azért lássuk be, mindenkinek ott motoszkál a fejében, hogy mi van, ha mégis bekövetkezik? Mit tennénk akkor? Szerencsére az amerikai hadseregnek mindenre van terve. Igen, zombiapokalipszis esetére is! A CONOP 8888 címet viselő dokumentumot a Stratégiai Parancsnokság készítette még 2009-2010 körül, és ott áll benne fehére-feketén: „ez a terv valójában nem viccnek készült!” Pár évvel később, mikor kiszivárogtak róla hírek, a parancsnokság is elismerte, hogy létezik a terv.

Persze van ebben egy csavar: a Stratégiai Parancsnokság feladata, hogy minden lehetséges helyzetre felkészüljön, illetve kiképezze a tiszteket, akik ezeket a terveket írják. A zombiapokalipszis-elhárító hadművelet terve egy ilyen kiképzési gyakorlat része, a tervezők kreativitását volt hivatott fejleszteni, a zombik csak afféle múzsák voltak a katonák számára. Bár a hivatalos álláspont szerint a dokumentum nem valódi stratégiai terv, megnyugtató, hogy van egy ilyen a fiókban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.