Design

Az igazán menő alkoholista szabályos jéggömböt tesz a whiskybe

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.25 | 08:07
  • trendindex: 3

Kedvenc japán webshopunk kimeríthetetlen tárháza azoknak a dolgoknak, amikre nincs szükségünk, de nem akarunk nélkülük élni. Most éppen egy jéggolyóprésre vágyunk, de nagyon!

Eddig csak sima jégkockát tettünk az italunkba, vagy zúzott jeget. Pedig ha igazán kifinomultak lennénk, akkor nem érnénk be kevesebbel, mint egy teljesen szabályos jéggolyó. Szerencsére Japánban megtalálták a megoldást erre a problémára is. Ha van 1260 dollárunk (úgy 350 ezer forintunk), már le is szállítják a megfelelő gépet, amivel a szabálytalan alakú jégtömbből szabályos gömb alakot présel, így:

Az egész azon az elven alapul, hogy a jég nyomás hatására megolvad. A szerkezet tömör fémből van, ennek megfelelően van súlya is, 6,5 kiló. Többféle méret létezik, a fenti áron a 70 milliméteres gömböt gyártó szerkezetet vehetjük meg, de van kisebb (ennek megfelelően olcsóbb) változat is. Ha nagyon beleállunk a munkába, akár óránként 40 jéggolyót is készíthetünk. Ebből azért látszik, hogy nem egy forgalmas bárba találták ki a játékszert. Cserébe a végeredmény gyönyörű.

Bónusz: rendelhetünk olyan változatot is, amivel focilabda, sőt, akár briliáns alakú jeget is készíthetünk. Előbbi mindössze 2300 dollár, utóbbi 1248.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 3 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

  • Frakki60 szerint:

    Nem az iróniával van baj, hanem a szenzáció hajhász címekkel, amik közül többnek köze nincs a cikkhez!

  • Frakki60 szerint:

    1.) Az ALKOHOLISTÁK legtöbbször nem whiskyt isznak!
    2.) Ha mégis, akkor ritkán foglalkoznak jéggel!
    3.) De ha mégis, akkor a jég formája érdekli őket a legkevésbé!
    4.) A kannás/tablettás bor, vagy “gyümölcsízű szeszes ital”, esetleg olcsó vodka nem igényel ilyen flancot.
    Ha a cím mondjuk ÍNYENCEKET, vagy KÜLÖNCÖKET, esetleg MENŐKET tartalmazott volna, akkor sokkal hitelesebb lenne. Egyébként ezeket a formákat (vagy szinte bármilyet) a készülék árának töredékéért elő lehet állítani egyszerű fagyasztógépben, csupán a két fél forma kell hozzá…

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.