Külföld

Még az Antarktiszon is tüntettek Trump ellen

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.22 | 12:03

Az új elnök beiktatására Washingtonba szervezett Women's March-nak az egész világon lettek követői. Budapesten és a Déli-sarkon is tiltakoztak Donald Trump szexista kijelentései ellen.

Az eskütétel közben zajló vandálkodás helyett a Women’s March-on már az erős üzeneteké volt a főszerep, az amerikai fővárosban felvonuló több százezer nő kreatív transzparensekkel próbálta a frissen beiktatott elnök tudomására hozni, hogy nem szimpatizál Donald Trump a kampányban, és még azt megelőzően elhangzott nézeteivel, különösen a nőkre vonatkozó kijelentéseivel.

(fotó: Mario Tama/Getty Images)
(fotó: Mario Tama/Getty Images)

A felvonulásra körülbelül 500000-en mentek el Washingtonba (természetesen nem csak nők), látványosan többen, mint a 45. elnök beiktatására:

A Capitolium előtt beszédet mondott Madonna és Scarlett Johansson is, Alicia Keys pedig a Girl on Fire című dalát adta elő Washingtonban. Rajtuk kívül is rengeteg híresség jelent meg a helyszínen, vagy éppen saját városában ment el tüntetni, esetleg a közösségi médiába töltött fel egy fotót a nagymamájáról vagy lánytestvérei társaságában.

Katy Perry, Drew Barrymore, Charlize Theron, Ariana Grande, Gillian Anderson, Yoko Ono és Chrissy Teigen is kiállt a Women’s March mellett, de nem is folytatjuk tovább a felsorolást, mert ez egy végtelen lista lenne. Emily Ratajkowski így tüntetett a helyszínen:

A Women’s March nem maradt meg washingtoni ügynek, az egész világon szerveztek hasonló megmozdulásokat, a főváros mellett New Yorkban és Los Angeles-ben is volt nagyszabású felvonulás, Európában Párizsban, Berlinben  és Londonban voltak nagyobb megmozdulások, de nem maradt ki Budapest sem. Sőt, még az Antarktisz sem, a Déli-sarkon egy hajó fedélzetén több mint 30 turista és tudós állt össze a transzparenseivel egy fotóra:

Természetesen az Instagramot is ellepték a felvonuláson készült képek, a legtöbben a transzparensüket örökítették meg. Ez a nő éppen azt próbálja az elnök tudtára adni, hogy az Egyesült Államokban történelméből adódóan mindenki bevándorló:

Az egyik legjobb plakát: „Inkább Joffrey-t választanám” – írja ez a lány. Szerinte a Trónok-harca szadista királya is jobb lehet Trumpnál…

„Az én puncimat markold meg… HA MERED!” Az új elnök nagyon sokaknál kiverte azzal a biztosítékot, hogy kiszivárgott egy hangfelvétel, amin arról beszélt, hogy udvarlás gyanánt „ott” szokta megragadni a meghódítani kívánt hölgyeket.

És még egy mix a transzparensekből:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.