Femin

Végre megvan, milyen gyakran kéne lecserélni a melltartókat

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.18 | 06:15

Nyilván a helyes válasz nem az, hogy akkor kell újat venni, ha már rongyosra hordtuk az előzőt. Ahogy a fogkefének, a szempillaspirálnak, vagy éppen a kézkrémnek - a melltartónak is van szavatossága.

Természetesen abban megegyezhetünk, hogy minél gyakrabban visel az ember egy melltartót, annál hamarabb megy tönkre, használódik el, de főleg akkor kezdhet hamar oszlásnak indulni ez a fehérnemű, ha nem a megfelelő méretet viseljük, ilyenkor ugyanis eldeformálódhat, így hamarabb búcsút is kell intenünk tőle.

A különleges alkalmakra tartogatott melltartók és bugyik ezért tartanak olyan sokáig, hiszen az ember nem húzza fel őket minden áldott nap, ellenben az egyszerűbb fehérneműk a hétköznapokon teljesítenek szolgálatot. Sharon Webb fehérneműtervező szerint

egy melltartó élettartama mindössze hat hónap.

Ennyi idő kell ahhoz, hogy a pánt meglazuljon, a melltartóbetét elkopjon és hogy a merevítő anyaga is elfáradjon, arról nem is beszélve, hogy a mosás miatt textil is megfakul, elvékonyodik, kibolyhosodik, ezért a szakértő mindenképp azt ajánlja, hogy félévente szerezzünk be egy új szett fehérneműt, és lehetőleg mossuk kézzel, hogy minél tovább élvezhessük áldásos hatásait.

Fotó: Pixabay / Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló