Tech

A Facebook még a rajzolt melleket sem tudja elviselni

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.23 | 15:03

Az amerikai cég moderálási elveit olyan prüdéria hatja át, ami ép ésszel érthetetlen: egy mellrák elleni kampány rajzolt melleit is törölték. Utólag bocsánatot kértek, de egyértelmű, hogy komoly hiba van a Facebook rendszerében, egyszerűen nem tudják, mi az, ami tényleg sértő.

Hiába minden, a Facebook nem tud megszabadulni az amerikaiakra jellemző prüdériától: erőszak, gyűlöletbeszéd vagy nyilvánvaló átverés nyugodtan mehet, de ha meglátnak egy női mellet, azonnal lecsap a szigorú admin (vagy az erre a célra csibészeltetett robot). És az is mindegy, ha ez a mell csak jelképesen, hiszen rajzolva van, és egy mellrák elleni felvilágosító kampány céljait szolgálná.

Legutóbb a svéd Cancerfonden alapítvánnyal esett meg a csúf baleset. Elindítottak egy kampányt, hogy felhívják a nők figyelmét, hogyan ismerhetik fel időben a betegséget. Ehhez kis rajzokat használtak, amelyeken nagyon sematikusan (valójában csak rózsaszín körök formájában) ugyan, de női mellek voltak láthatók. A Facebook elhárítása azonnal le is csapott, törölték a posztot. Igen, ezt:

Az alapítvány hiába próbálkozott elhomályosított képpel, az sem ment át a szigorú szűrőn. Ezért aztán szögletesre alakított mellekkel és nyílt levéllel kezdték kigúnyolni a céget. A tiltakozás végül sikerrel járt, a Facebook helyreállította a posztot és bocsánatot is kért. Arra hivatkoztak, hogy hetente milliónyi képet kell ellenőrizniük, és csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.