Tudomány

Hamarosan kapható lesz Amerikában a nem barnuló alma

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.19 | 15:20

Az Arctic Apple-nek nevezett gyümölcs egy nap alatt sem barnul be a vágási felületeken. Természetesen génmanipuláció eredménye...

Újabb életbevágó problémát sikerült megoldania a tudománynak (érezd az iróniát!), megalkottak ugyanis egy olyan almát, ami nem barnul be, ha beleharapunk vagy felszeleteljük, aztán otthagyjuk. Aki szereti már reggel kimagozni kedvenc gyümölcsét, aztán tökéletesen fehér almacikkeket akar kivenni az uzsonnás táskájából pár órával később, az máris ünnepelhet. Feltéve, ha az Egyesült Államokban él (na meg ha nem retteg halálosan a génmanipulált élelmiszerektől!), ahol jövő hónapban már kapható lesz a csodagyümölcs:

Az Artic Apple néven futó almát 2015-ben engedélyezték a hatóságok, a most boltokba kerülő gyümölcsöket pedig tavaly ősszel szüretelték. A génmanipulációnak köszönhetően felvágás után nem termelődik az almában az az enzim, amitől bebarnul a vágási felület, ennek köszönhetően szeletelve is lehet majd árulni. Ráadásul anélkül, hogy mindenféle antioxidánsokkal kezelnék, ami jelentősen drágítja a szeletelve árult gyümölcsök árát. Az Arctic Apple körülbelül 3 hét alatt sötétedik csak el, szerintünk meg egyen inkább mindenki nem előre szeletelt almát.

(forrás: The Verge)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.