Sorozatok

A Fargo harmadik évada áprilisban tér vissza

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.14 | 12:21

Az utóbbi évek legnagyobb kritikai és közönségsikert arató sorozata tavaly pihent egyet, úgyhogy az idei visszatérést már tényleg nagyon várjuk.

GettyImages-631566712
(Photo by Frederick M. Brown/Getty Images)

A Fargo készítői a Television Critics Association előadásán beszéltek részletesebben a közelgő új, harmadik évadról.

Két okból maradt ki tavaly a Fargo. Noah Hawley, a sorozat kreátora, aki nem mellesleg a televíziós munkái mellett népszerű regényíró is (magyarul tavaly jelent meg az első könyve), a Fargo sikerén felbuzdulva két további felkérést is kapott az FX csatornától. Egyfelől elkészítette számukra a Legion című szuperhősös Marvel képregényen alapuló sorozat első, nyolcrészes évadát, ami februárban kerül a képernyőre. Másfelől pedig szintén az FX-nek fejleszt minisorozatot az év második felére Kurt Vonnegut Macskabölcső című regényéből. Mivel Hawley a Fargo első két évadával elég magas színvonalat lőtt be, ezért gondolta, hogy egy évet ki kell hagynia, hogy a harmadik is ezekhez fogható legyen.

Az új évad hoz pár változást az eddigiekben. Először is nem a múltban, hanem a jelenben játszódik, egész pontosan a közelmúltban, 2010-ben. Így Hawley-nak lehetősége nyílt arra, hogy napjaink pár társadalmi anomáliájára is reagáljon, kezdve az okostelefon-függőséggel és a szinte már kényszeres szelfizgetéssel. Az eddigi évadoknak mindig közük volt a Solverson családhoz, ez a kapocs idén nem lesz olyan erős, csak távolról, jelzésértékkel lesz jelen.

A főszerepet (egy ikerpárt) Ewan McGregor alakítja, aki számára a legnagyobb gondot a közép-nyugati akcentus (Fargo-akcentus) elsajátítása jelentette. Pályája eddigi legnagyobb kihívása volt azt megtanulni, pedig korábban már kellett holland akcentussal is beszélnie filmen, és akkor azt hitte annál nincs rosszabb.

McGregor mellett Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis és Michael Stuhlbarg alakítják a többi főszerepet.

A sorozat áprilisban tér vissza a képernyőre, és reméljük lesznek benne olyan hasonlóan emlékezetes jelenetek, mint az alábbi, ami az első évadból való:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.