Sorozatok

Rákban hunyt el az NCIS: Los Angeles főszereplője

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.20 | 09:19
  • trendindex: 2

A 61 éves színész szerepelt több híres filmben és sorozatban is, többek között az eredeti Twin Peaks-ben. És a vele felvett jeleneteket az új szériában is láthatjuk még.

(kép: VALERY HACHE / AFP PHOTO)
(kép: VALERY HACHE / AFP PHOTO)

Miguel Ferrer neve sokaknak biztosan nem cseng ismerősen, az arca viszont már mindenkinek beugrik, hiszen egy rendkívül sokat foglalkoztatott karakterszínészről van szó, aki karrierje során több mozifilmben és rengeteg TV-sorozatban is szerepelt, sőt, szinkronhangként is tevékenykedett.

A színész, aki édesanyja révén George Clooney unokatestvére volt, játszott többek között a klasszikus Robotzsaruban, vagy legutóbb a Vasember 3-ban, igazi terepe azonban a sorozatok világa volt, egy rakás híres szériában feltűnt a ’80-as évektől kezdve kisebb-nagyobb szerepekben. Egy rövid lista tényleg csak a leghíresebbekről: Magnum, TJ Hooker, Miami Vice, Star Trek, Will és Grace, Született feleségek, CSI, vagy legutóbb az NCIS: Los Angeles, aminek az egyik főszereplője volt.

Az egyik legemlékezetesebb alakítását a Twin Peaksben nyújtotta (a sorozat mozifilm változatában is szerepelt) Albert Rosenfield ügynök szerepében, ezzel a karakterrel pedig a májusban újra induló sorozatban is szerepelni fog, a jeleneteit ugyanis már felvették. A bemutatót viszont már nem élhette meg, január 19-én, 61 éves korában elhunyt. Torokrákban szenvedett.

Ferrer először zenés édesanyja útját akarta követni, és ő is muzsikusnak állt, stúdióban dolgozott többek között Bing Cosby-val és a The Who-val is. Aztán viszont úgy alakult, hogy a másik szülője szakmájában folytatta: legelső sorozatszerepe a Magnumban volt, ahol a színész apja által játszott karakter fiatalkori énjét alakította egy visszaemlékezős jelenetben.

(forrás: Variety)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.