Belföld

Kiderült, hogy bukhatott le a Teréz körúti robbantó

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.21 | 06:25

A bomba egyik alkatrésze miatt megadta egy üzletben az e-mail címét.

robbantas2016-10-03-at-17-42-22

E-mail címe buktatta le a Teréz körúti robbantót – számolt be a Tények. A bomba vevőjében talált áramkör forgalmazójánál indultak el a nyomozók, kiderült, hogy egy személy vett ilyet. A  férfi 4-5 ilyen áramkört rendelt, és a rendelésekhez megadta email-címét. Már csak meg kellett találni, mikor lép be az email fiókjába ahhoz, hogy megtudják, hol tartózkodik. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, a nyomozók irányított DNS-mintát is vettek a tettes anyjától.

A robbantással gyanúsított férfit szerdán, Keszthelyen fogták el. A férfiról annyit tudni, hogy panasszal élt a gyanúsítása ellen és az őrizetbe vétele ellen is egyaránt,

Nem erősítették meg azt a sajtóértesülést, miszerint a gyanúsított anyjától vett DNS-minta alapján lett meg az elkövető. Az Origo arról írt, hogy az anyját szondáztatták a rendőrök, majd a DNS-ét összehasonlították a robbantás helyszínén talált hátizsákról vett DNS-sel.

Szeptember 24-én történt a robbantás a Teréz körúton, Budapesten. Két rendőr sérült meg a helyszínen, egyikük életveszélyesen, őket tegnap engedték ki a kórházból. Korábbi cikkeinket a témáról itt találod. A robbantót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és robbanóanyaggal való visszaélés bűntettével gyanúsítják.

korut


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Bodrogi Gyula 120 évig akar élni
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 11.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.