Zene

Brutális szintetizátor számológép testben: kötelező kütyü zsebzenészeknek

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.19 | 07:15

A zeneszerkesztő szoftverek korában is lehet fejleszteni olyan nyomkodható kütyüt, amire minden zenész felkapja a fejét. Egy számológép(nél is kisebb) eszköz kerül hamarosan piacra, ami zeneszerzéshez és random játszadozáshoz is tökéletes, és kisebb zsebekben is elfér. Íme a Pocket Operator!

Retro is, modern is, és bárhova magaddal viheted. Kép: Teenage Engineering
Retro is, modern is, és bárhova magaddal viheted. Kép: Teenage Engineering

Zsebben is elfér és rengeteg funkcióval szerelték fel a mini szintetizátort, amit a Teenage Engineering az eszköz szoftver verziójának tervezőjével, Magnus Lidströmmel közösen fejlesztett ki. A cég gyakorlatilag a férfi korábbi dobgép- és szintetizátor szoftverét építette bele egy hardverbe, ami első ránézésre leginkább egy számológépre hasonlít.

16 beépített hangot és ugyanennyi effektet raktak bele, amelyek természetesen cserélhetők.  A beépített sequencernek köszönhetően akár 64 egymást követő hangmintát is lejátszik az eszköz, ami mindössze két AA-s elemmel akár egy hónapig is bírja.

Egy szoftverhez kapcsolódva módosítani is lehet a hangmintákat. Kép: Teenage Engineering
Egy szoftverhez kapcsolódva módosítani is lehet a hangmintákat. Kép: Teenage Engineering

Szinkronizálni lehet egymással akár több Pocket Operatortmegyszerre, de gépre digitálisan csatlakozva is cserélhetők rajta a hangzások. Beépített mikrofonnal, 3.5 millis jack-csatlakozón vagy internetkapcsolaton keresztül importálhatók/exportálhatók a minták, amelyeket módosítani is lehet a kapcsolódó szoftverben.

Nem csak külsejében retro a cucc: pont ugyanazt a technológiát használja a számítógéppel és más eszközökkel a vezeték nélküli kommunikációhoz, mint a betárcsázós internet. Az alábbi videóban hallható a legendás hang is, amit az ilyen rendszerek adtak ki, amikor használatba léptek.

Még nem is kell nagyon a zsebünkbe nyúlni, amikor áprilisban forgalomba hozzák: 90 dollár lesz az ára, ami tényleg simán megéri egy olyan cuccért, ami az össze-vissza nyomkodáson kívül zenesírásra is használható. A Microtonic szoftverrel együtt 140 dollárba kerül majd.

Forrás: Gizmodo


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló