Bulvár

Megtagadták az oltást a súlyosan autista fiú szüleitől, mert “nem eléggé fogyatékos” a gyerek

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.05 | 18:48

Az angliai Matt Robinson és felesége, Suzanne egy súlyosan autista 10 éves fiút nevel. A kis Zacnek már megvolt az időpontja az oltásra, amikor közölték, hogy szülei mégsem jogosultak arra, mert "nem elég beteg hozzá".

Angliában a krónikus betegek mellett a súlyos fogyatékossággal élők is előre kerültek az oltási rendben. Nekik nem csak az immunrendszerük gyengébb, de rosszabbul reagálnak a betegségekre is: nehezen vizsgálhatóak és kezelhetőek sok esetben. Ilyen kategória Zac is, aki minden környezetében történő apró változást heves agresszióval reagál le állapota miatt. A szülei 24 órában gondozzák Zacet, ezért fontos volna, hogy ők is mielőbb oltáshoz jussanak. Ha ők megbetegszenek, az önmagáról gondoskodni képtelen gyereket sem lesz,a ki ellássa.

A gyereket az utolsó pillanatban utasították el, arra hivatkozva, hogy nem eléggé fogyatékos, a szülők pedig szintén nem kaptak vakcinát, hiába a kisfiú egyedüli, főállású gondozói. Robinsonék felháborítónak tartják, hogy az egészségügyi személyzet istent játszik, és petíciót indítottak azért, hogy a fogyatékos, halmozottan sérült gyerekek elsődleges gondozói is előre kerüljenek az oltási rendben.

kép: https://pixabay.com/hu/users/whitesession-4645995/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló