Divat

Hogyan tartsd edzésben a szakálladat, hogy az mindig szép, dús és szexi legyen

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.22 | 16:52

Bár a Movember eredetileg csak a bajuszosságra vonatkozik, a szakáll közben divatba jött, és helyet követelt magának. A Movember pedig már nem tesz különbséget arcszőr és arcszőr között. Úgyhogy most elmondjuk, hogyan tartsd jó formában a szakálladat.

A szakállnövesztés egy nagyon komoly és felelősségteljes projekt, ami nagy türelmet és kitartást kíván meg attól, aki erre a szőrrel teli útra lép. A folyamatnak vannak kifejezetten kellemetlen szakaszai is, és bár a cél a minél hosszabbra növesztés, a szakállat épp úgy kell igazítgatni, a végét lenyesegetni, mint amikor a haját növeszti az ember. A rendszeres szakállápolás nemcsak a megkívánt, ideális növést segíti elő, de a szőrzet formájára is előnyös hatást gyakorol. Íme 5 jótanács, ha azt szeretnéd, hogy neked legyen a legszebb szakállad széles e világban.

Rendszeresen tisztítsd és fésüld!

Ha olajos vagy nedves, netán nem teljesen tiszta, hogy mást ne mondjunk, koszos a szakállad, sose vágd le. Előbb mosd és szárítsd meg, mert úgy lesz rendesen átlátható: hol lóg túl szőrszál, hol kell igazítani, egyáltalán tiszta és száraz állapotában lehet felmérni, hogy a szakáll az ideális formát vett-e fel.

Sose használj szakállnyírót, csak és kizárólag ollót!

Furán hangzik? Ne gondold! Ha formás szakállat szeretnél, de a bajuszra is ugyanez vonatkozik, akkor csakis ollót használj, mert a szakállnyíróval egyszerűen nem tudod azt hozni, amit a klasszikus vágóeszközzel. A szakállnyíró másra való.

A szakállnyírót csak a szélek kiigazítására használd!

A szakállnyíró erre való, nem másra: fazonigazításra. A szélek eldolgozására a nyakon és az arc szélén. A finomabb, aprólékosabb szakállmunkákra. Persze használhatsz sima borotvát is, bár azzal meg könnyen megvágahtod magad.

Felmerül még egy kérdés: meddig érjen a nyakrészen a szakáll? Van erre egy egyszerű módszer. Helyezd a középső és a mutatóujjadat az ádámcsutkád fölé. Aztán képzeld el, hogy U alakot rajzolsz az arcodra, ami a két füled mellől indul lefelé az ádácsutkád irányába. Az U két szárának az ujjaid fölött kell találkozniuk, ami viszont alá kerül, az mehet a levesbe.

Tápláld a szakálladat!

És most nem azt akarjuk ezzel mondani, hogy tömködj bele élelmiszereket. Hanem hogy a szakáll törődést kíván, odafigyelést és gondoskodást, hogy szép, puha, egészséges és könnyű legyen. Léteznek mindenféle szakáll- és bőrtípusra különféle olajok és balzsamok, ezeket érdemes használni. Tisztítás és szárítás után természetesen. Ráadásul nemcsak a szőrzetnek tesznek jót, de az alatta lévő bőrnek is.

Egy milliméter sem lóghat ki sehol

A szakálladdal folyamatosan foglalkoznod kell, ha jót akarsz neki és így végeredményben magadnak is. Amint észreveszed, hogy egyetlen milliméternyi szőrszállacska is kilóg a képből, azonnal kapd elő az ollót, és nyisszantsd le. Mindig minden körülmények között le kell csapni a kóbor szállakra. Fontos egy szállal kapcsolatban az esztétikai élmény!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.