Utazás

5 nyomós indok, amiért érdemes karácsonykor elutazni

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.24 | 06:46

Elsőre bizonyára szörnyű ötletnek tűnik éppen karácsonykor szedni a sátorfát és nyaralásra indulni, de hallgass végig minket. A cikk felénél talán már te is belátod, hogy érdemes.

Fotó: Pixabay / Olichel CC0

Nyakunkon az ünnepek, lassan már tényleg kikerülnek mindenhová a karácsonyi díszek, hamarosan meggyújthatjuk az adventi koszorú első gyertyáját és belevethetjük magunkat a stresszes ajándékvásárlásba, főzésbe, takarításba, rokonlátogatásba. Vagy fogjuk magunkat, és hagyjuk az egészet a fenébe. Idén merünk szembemenni a hagyományokkal ésa karácsonyt egy másik városban töltjük. Hogy hangzik?

1. Olcsóbban megúszod

Az ember jogosan azt hihetné, hogy az év ezen időszakában az utazás és a szállás ára legalább a duplája a szokásosnak. A helyzet az, hogy ez korántsem igaz, sőt, sok helyen még kedvezmény is jár, ha a legmeghittebb ünnep idejére foglalsz. Egyes úticélok kifejezetten kedvező ajánlatokkal várják azt a maréknyi embert, aki úgy dönt, hogy idén nem otthon karácsonyozik, akciós csomagok és kihagyhatatlan ajánlatok közt találhatjuk meg a számunkra legszimpatikusabbat.

2. Kikerülheted a tömeget

Az ünnepek előtti időszak, tehát végülis egész december egy üresjárat a hétvégéket tekintve. A legtöbben ilyenkor már készülődnek, bevásárolnak, otthon vannak, ezért a turistahelyeken és a szállásokon sokkal kevesebb emberrel futhatunk össze. Persze most azokról a célállomásokról beszélünk, amelyek nem kifejezetten kerülnek elő az adventi időszakban. Bécsben nyilván rengeteg turistával futnánk össze, de mondjuk Madridba nem éppen ilyenkor érkezik a tömeg.

3. Megúszod az ajándékvásárlást

Ha idén elhatározod, hogy tényleg kivonod magad az ünnepek alól, akkor az azt jelenti, hogy az ajándékozás is minimális lesz. Annál jobb: így többet fókuszálhatsz magadra, az élmények gyűjtésére és a pihenésre. Sokkal jobban hangzik, mint 23-án este rohangálni a tömött plázákban az utolsó ajándékokért, nem igaz? Pénzt, időt, energiát spórolhatsz. Miért csak most gondoltál erre, ugye?

4. Kevesebb stressz, több móka

Mit is jelent a vakáció? Semmi főzés, semmi takarítás, semmi munka. Nincsenek kötelességek és családi dráma, a készülődés fárasztó procedúráját sem kell túlélni. Nem kell ültetőrenden agyalnod, veszekedő rokonokat kibékítened, síró unokahúgokat pesztrálnod, diétákhoz igazított fogásokat kitervelned. Csak azt kell ellenőrízned, hogy az útleveled és a fogkefédet tutira elraktad-e magaddal.

5. Felejthetetlen emlékek

Vissza tudnál emlékezni rá, melyik volt életed legemlékezetesebb karácsonya? Hadd talgassunk. Bizonyára a gyerekkorod valamelyik emléke villant át az agyadon. Ez természetes, hiszen felnőtt fejjel a karácsony már nem feltétlen arról szól, amiről kellene. Évről-évre nyűgösebbé és fárasztóbbá válik a dolog, aztán mire leülhetnél egy percre, már arra eszmélsz, hogy itt az új év és mehetsz vissza a munkahelyedre. Ha úgy döntesz, hogy inkább utazol, garantáljuk, hogy maradandóbb élményeket zsebelsz majd be, mint a töltött káposzta felett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.