Helyek

10 fura dolog, ami csak Ausztráliában létezik

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.15 | 06:46

Amikor szóba kerül Ausztrália, a legtöbben kengurukra, kígyókra és rovarokra gondolunk. Viszont tartogat még néhány érdekes dolgot a kontinens, amiket valószínűleg nem tudtál, ezek közül most megmutatunk párat. Ha megnézed, biztos lehetsz benne, hogy a legapróbb kontinens egy másik bolygóról estett le hozzánk.

Kenguru bandáktól a katasztrofális tűzveszélyig

1. Nem ritka, hogy a kenguruk házhoz jönnek bandázni. Azért az ausztrálok szerint érdemes elővigyázatosnak lenni, ugyanis elég veszélyesek is lehetnek, bármennyire is cukinak tűnnek elsőre.

Paula Bronstein/GettyImages

2. A földön talán sehol máshol nem vezetnek az emberek konyhakesztyűben. Na de miért? Nyáron egyszerűen annyira meleg van, hogy másképp képtelenség hozzányúlni a kormányhoz.

3. Ausztráliában nem csak simán lassú az internet, hanem szó szerint halál lassú. Ezzel együtt természetesen a WiFi is, ami sok szenvedést okoz az ausztráloknak.

4. Ausztráliában megbírságolják azt, aki nem megy el szavazni, arra viszont nincs kikötés, hogy ezt nem lehet megtenni fürdőnadrágban.

5. Milyen hely az, ahol még a második legjobb esetben is magas a tűzveszély esélye?

Brendon Thorne/GettyImages

6. Az utcai harcok sem ritkák, amiktől jobb ha távol tartod magad. Sőt, a kutyádat is.

Fekete szutyok a nemzeti eleség, és a kutyakarantén

7. Ha elutaznál Ausztráliába, és vinnéd a kedvencedet is, előtte hónapokig karanténba kell zárnod. Ez azért van, mert Ausztráliában sok olyan állatbetegség egyáltalán nincs jelen, ami a világ sok részén teljesen megszokott.

8. Milyen békés, nyugodt tengerpart. Ne tévesszen meg a látszat, egy ilyen helyen is ezer állat és bogár lehet a környezetedben, ami meg akar ölni, de legalább bántani. Kígyók, pókok, krokodilok, cápák és még a medúzák is. Egyáltalán hogy vannak még életben az ottaniak?

9. Ausztráliában a karácsony nem egészen olyan, mint nálunk. Amikor itt tél van, náluk éppen tombol a nyár, szóval az ünnep valahogy így néz ki.

Don Arnold/GettyImages

10. Vegemite, a nem túl bizalomgerjesztő nemzeti eleség. A sörgyártásból visszamaradt élesztős cefrét dúsítják zöldségekkel és minden mással, amíg végül ez a bizalomgerjesztő lötty lesz belőle, sós, vitamindús elegy egyébként. Mondjuk tőlünk kicsit északabbra, a skandináv országokban is különösen szeretnek egy fekete “csodát”, amit úgy hívnak hogy Lakrids, ami magyarul csak medvecukor.

Tristanb/en.wikipedia.org

 

Nyitókép: Ian Waldie/GettyImages


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló