Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Egészség

10 szokás, ami elveszi a szextől a kedved

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.14 | 18:11
  • trendindex: 2

Pár dolog, ami elveszi a szextől a kedved és csökkenti a libidót.

A szexhez nem mindig van kedvünk – különösen nincsen, ha bizonyos szexgyilkos szokások rabjai vagyunk. Közéjük tartoznak ételek és hétköznapi gondok is, amelyekkel szembe kell néznünk.

Csodálkozunk, hogy nekünk, párunknak, vagy netán egyikünknek sincs kedve mostanság a szexhez? Hacsak nem vesztünk csúnyán össze valamin, egyéb okok is állhatnak a háttérben – melyekre nem is gondolnánk.

Íme a szexgyilkos szokások, amelyeket gyakran elkövetünk.

1.Sűrűn eszünk gyorséttermi ételt

Ha mindig sietünk és az esetek többségében valamilyen gyorsétteremben költjük el ebédünket, vacsoránkat, túl sok finomított szénhidrátot viszünk szervezetünkbe, egyszerű cukrot és telített transzzsírsavakat. Ezek lassítják a véráramlást és befolyásolják, miként teljesítünk az ágyban. Sokkal jobban járunk, ha elhagyjuk a szexgyilkos szokást és több zöldséget, gyümölcsöt, növényi eredetű fehérjét eszünk – babot, diót, tofut. Ezzel több energiánk lesz a szexhez.

2.Túl sok só

Ha a sok só rendszeresen része étrendünknek, ez ugyancsak egy szexgyilkos szokás. Ebben az esetben ugyanis jó eséllyel magasabb a vérnyomásunk, amely csökkenti a libidót. Tartsuk távol magunkat az előre csomagolt ételektől, mert sokszor túl sok bennük a nátrium és kevesebb sót fogyasszunk étkezéseknél is! Egy-egy remek fűszer jól helyettesíti.

3.Stressz

Az állandó stressz nagyon rossz hatású ránk nézve. Ha a testet hosszú időn át elárasztják a stressz hormonok, az egészségünk és a szexuális életünk is veszélybe kerül. Fontos a stresszkezelés, ezért járjunk utána, nálunk mi a legjobb módszer. A gyakori séták, jógázás, de a nevetés is sokat segít.

4.Az előjáték kihagyása

A tudomány is alátámasztja, hogy ha lassan „épül fel” a szex, hosszabb ideig is tart. Egy felmérésből, amelyben 8700 embert kérdeztek meg – nőket és férfiakat egyaránt – kiderült, hogy a szex valóban tovább tartott, ha az előjáték több típusát is alkalmazták. Az orális szex és a maszturbáció valódi „hajtóerő”.

5.Túl elfoglaltak vagyunk

Valódi szexgyilkos szokás, ha túlpakoljuk a naptárunkat teendőkkel. Senki sem lehet annyira elfoglalt, hogy még a szexuális életére se jusson ideje! Az intimitásnak és a kapcsolatnak az első helyen kell maradnia, még akkor is, ha külön estéket kell kijelölni a szexre.

6.A régi szokás unalma

Van az a pont, amikor elkezd unalmas lenni, hogy minden, mindig ugyanúgy történik. Próbáljunk hát ki új pozíciókat, helyeket, vagy dobjunk be újdonságokat szex játékok, erotikus masszázs formájában.

7.A ki nem beszélés

Ha van valami, ami zavar bennünket a szexben, nagy hiba nem beszélni róla. Ahogyan az is fontos, hogy megosszuk, ha valami újdonságra vágyunk. Nem kell előre azon aggódni, miként reagál a partnerünk. Mindenképpen beszélnünk kell – különben a hallgatás teszi kényelmetlenné a szexuális életünket.

8.Önbizalomhiány

Igazi szexgyilkos szokás önmagunkat csúnyának, kövérnek, vagy bárminek nevezni, ami negatív, illetőleg elhinni, amit mások hangoztatnak rólunk. Mindez ugyanis nagyon rossz hatással van a szexre. Akinek nincs önbizalma, az a szeretkezést sem igazán tudja élvezni, mert testképe megzavarja ebben. Ha valóban úgy ítéljük meg, szeretnénk változtatni magunkon, tegyük meg – és szerezzük vissza önbecsülésünket. Gondoskodjunk magunkról, és olyan emberekkel töltsük időnket, akik mellett jól érezzük magunkat! A túlsúly egyébként valóban negatívan hat a szexre. Ha leadunk pár kilót, az máris növeli teljesítményünket és a kedvünket is az intimitásra.

9.Túl sok alkohol

Egy pohár bor vagy sör segít relaxálni, de a túlzásba vitt ivás meggátolja a normális szexet. A férfiak sok alkohol fogyasztása esetén különösen küzdenek a teljesítménnyel, ezért ha hangulatba is szeretnénk kerülni, azt mérsékelt alkoholfogyasztással tegyük.

10.Alváshiány

Bizony, ha keveset alszunk, a libidónk látja kárát. Egy tanulmány szerint azok a nők, akik többet aludtak, több alkalommal is szeretkeztek és az jobban is esett számukra.

+ 1.Cigaretta

Tulajdonképpen felesleges is mondani, hogy a dohányzás sokféle módon rongálja a szervezetet, s valójában szexgyilkos szokás is. A dohányban levő kémiai anyagok ugyanis zavarják a véráramlást, amely szexuális problémákat okozhat. Nagyon érdemes tehát leszokni!

Forrás: Napidoktor.hu

Nyitókép: Pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.