Divat

Mi jöhet a hipszter után?

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.15 | 18:07

A hipsztereknek szakálluk van, furán öltözködnek, és olyan dolgokat csinálnak amiket te nem. Aki kerek szemüveget visel az hipszter, aki vegán, az hipszter, de aki nagyon szereti a húst, az is hipszter, aki szövőszéket visz az irodájába, és azzal lazít két mail között, az nagyon hipszter. Tehát mostanság aki valamennyire eltérő dolgokat csinál, az már legalább egy kicsit hipszter. Az meg nagyon hipszter, aki emellett retró cuccokban jár, és kalapot visel.

Közelebbről a 2010-es években a jólképzett, startupokat indító vagy nagyvállalatoknál elhelyezkedő környezet- és öntudatos fiatalokat nevezték hipszternek manapság. Felnyírt haj, nagy szakáll, a nőknek bolondos ruhák, nem kiskosztüm, és vonzódás mindenhez, ami igazi, és nem virtuális, amiben kevés a technika, mondjuk úgy, a kézműves dolgok. Ők vitték és uralták a tízes éveket, borbélyszalonok és vegán éttermek nyíltak minden nagyvárosban.

Viszont ahogy az összes trendnek, a hipszterségnek is lejár az ideje, és jön majd egy új, formabontó divat, amihez lehet csatlakozni, vagy amin lehet szörnyülködni. Fontos, hogy a most következő trendeket most még viszonylag kevesen képviselik, épp ezért még nem igazán kiforrottak, és nehéz őket megfogni. Ha valamelyikből az egész világot elérő trend lesz, jobban értjük majd.

Cutester

Ők azok a felnőttek, akik túl nagy teret engednek a bennük rejlő kislánynak, vagy kisfiúnak. Tehát kifestőket vesznek, és gyerekműsorokat néznek úgy, hogy nincs gyerekük, akikkel muszáj lenne nézniük.

Olyan felnőtt emberek, akiknek fizetésük van, és mégis ugrálóvárat kérnek a szülinapjukra.

Ez talán az egyik legrosszabb lehetőség a hipszterség leváltására, ugyanis egy komoly és felnőtt embernek nem biztos, hogy tíz évesként kell viselkednie. Legalábbis biztosan nem utal egészséges magánéletre.

Health Goth

2014 óta létezik ez a szubkultúra, viszont még nem hódított magának igazán nagy teret. A képviselői szeretik a dark zenét, a gyúrást, na meg az egészséges táplálkozást. Az ilyen arcok rajonganak a fekete sportszerekért, és nagyjából ennyi.

Valószínűleg nem ez lesz a hipszterség utódja, viszonylag kevesen hallgatnak ilyesmi zenét, na meg az ennél jóval nagyobb, goth stílus már elég régóta létezik, de mégis kevesen képviselik, tehát a health goth-nak szerintünk szinte semmi esélye.

Nu-bro

Ezek az emberek a mainstream gurujai, olyan dolgokat kedvelnek amiket mindenki, csak egy sokkal magasabb szinten. Ugyanúgy szeretik Taylor Swiftet vagy Ed Sheerant, mint te, csak sokkal mélyebben. Olyanok, mint azok a turisták, akik a lehető legtöbb kultúrát akarják magukba szippantani, az utazásuk alatt. Na ezek az emberek ugyanezt csinálják a hétköznapi életben.

Yucci

Ők azok a kreatív és általában jólszituált városi fiatalok, akik összeköltöznek hasonló emberekkel, például grafikusokkal, vagy dizájnerekkel. A Young Urban Creative-ok a startup generáció legsikeresebb képviselői, nem szegődnek el nagyvállalatokhoz, inkább ők akarnak lenni a következő Bill Gates vagy Zuckerberg.

Az ő szemükben az a tuti, ha önmagad vagy, kreatív vagy, és alkotsz, legyél amúgy bármilyen is. Ha gonoszak vagyunk akkor a lényeg az, ha nem a mindennapi élet apró problémáira koncentrálsz, mint például a rezsipénz vagy az albérlet kifizetése, hanem magadat valósítod meg minden percben. Ehhez persze nem árt, ha eleve jó sok pénzed van, ebben a trendben összpontosul tehát a karrierizmus, és a gazdagság, nem véletlenül hasonlítják őket a nyolcvanas évek yuppie generációjához.

Earnest

Úgy hiszik, hogy elég rossz dolog van a világban, viszont ők ebből nem kérnek. Csak a pozitív dolgokra koncentrálnak, és igyekeznek a pillanatban élni, amiben a valódi szépséget keresik. Ők igénylik az egyetemeken a biztonságos tér buborékját, és a húsba vágó problémákról se engednek vitát, mert ez megbánthatja őket vagy más az vitában érintett felet.

Nem isznak alkoholt, gyümölcslé kúrát végeznek, és posztolgatják az érzelmi állapotukat, ezzel is kiemelve a pillanat fontosságát. Az iróniát élből megtagadják, ugyanis az mindig valamiféle negativitással jár.

pixabay.com CC0

Természetesen ez nem működőképes, aki sokáig kizárja a problémákat és a negatív dolgokat az életéből, arra előbb-utóbb rászakad az egész, és akkor már sokkal nehezebb lesz leküzdeni őket. Irónia nélkül élni pedig lehet, de nem érdemes, mert egyrészt nem fogsz túlélni, másrészt folyton meg leszel bántva. Nem szólva arról, hogy soha nem lehetsz sikeres stand up komikus vagy író.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló