Egészség

Itt van hét ember, akiknek valódi szupererejük van

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.19 | 12:17

Azért nem a fantasy és sci-fi filmekből ismert lézerszemre, vagy alakváltásra kell gondolni. Ezeknek az embereknek általában egy normális szervük működik sokkal jobban, vagy jóval magasabb a tűréshatáruk, mint az átlagembereknek.

1. Jégember

Wim Hof egy holland atléta, aki Jégemberként ismert. Képes túlélni olyan hidegeket, amikben egy átlagember ötször halálra fagyott volna. Hof szerint a speciális légzéstechnikája az oka annak, hogy képes majdnem két óráig a jeges vízben ücsörögni, -20 fokban lefutni egy maratont, vagy megmászni a Mount Everestet, mindezt egy fürdőnadrágban. Nagyon gyorsan veszi a levegőt, amivel felpörgeti a szívét, így gyorsítja fel a véráramlást a szervezetében, hogy ne fagyjon meg.

2. Szivárvány Nő

Concetta Antico sokkal több színt lát, mint a legtöbb ember. Míg átlagosan 1 milliót látunk, ő 99 milliót. Ez annak köszönhető, hogy két különböző mutáció érte az X kromoszómáit. Ez egyébként nem is olyan ritka, az európai nők felének lehet ilyen mutációja, viszont sokan nem szólnak róla, hogy több színt látnak. Elvégre nem tudunk mások szemével látni, tehát nem tudják, hogy több színt látnak mint mások.

3. Mindent megevő ember

A francia előadó, Michel Lotito, a múlt században azzal kápráztatta el a közönséget, hogy felfalt mindent, ami az útjába került. Semmi nem jelentett akadályt a számára, evett biciklit, televíziót és bevásárlókocsit. A legnagyobb mutatványa egy Cessna 150-es repülőgép elfogyasztása volt, 2 év alatt.

Forrás: Wikimedia

A tudósok is döbbenten állnak Lotitót nézve. Szerintük az előadó abban a különös kórban szenvedett, aminek köszönhetően furcsa dolgokra éhezett, ez a vágy párosult egy erős falú gyomorral.

4. Szuper Szamuráj

A japán harcművész, Isao Machii simán seggberúgná a legtöbb szuperhőst. Machii-nak olyan gyorsak a reflexei, hogy képes karddal kettévágni egy airsoft lövedéket.

5. Mega Emlékezet

Marilu Henner képes szinte felidézni minden részletet az életéből.

Meg tudok hallgatni egy számot fejben, mert teljes egészében emlékszem arra, ahogy hazafele vezettem és hallgattam a rádiót.

A jelenséget hipermnéziának nevezik, ez egy agyi rendellenesség, a tudósok pedig nem tudják, mi okozza.

6. Emberi számológép

Scott Flansburg gyorsabban számol fejben, mint más számológéppel. 2003-ban fel is állította a leggyorsabb fejben számoló Guinness-rekordját, azóta azon igyekszik, hogy az emberek megszeressék a matekot.

7. Szuper szaglás

A skót Joy Milne képes kiszagolni a Parkinson-kórt, mielőtt az egyáltalán kialakulna. Az Edinburgh University-n le is tesztelték a képességét, és 12 alkalomból 11-szer sikeresen kiszagolta a kórt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló