Lélek

A szingliség már nem menő

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.17 | 12:28

Brigdet Jones-ból negatív példa lett. Legalábbis a brit tudósok szerint.

A legismertebb londoni szingli története intő példává vált a nők számára egy brit kutatás szerint.

A vizsgálat szerint a Bridget Jones-á válás félelme miatt ismét a tradicionális értékek válnak fontossá a nők számára, így egyre korábban készülnek férjhez menni és családot alapítani.

Egyedül nem megy?

Egy angol közvélemény-kutatás során 2000, a húszas éveiben járó nőt kérdeztek meg arról, hogy számukra mi az ideális életkor a házasságkötésre és gyerekvállalásra. A kutatók szerint meglepő módon a többség előbb tervezi a családalapítást, mint egy tíz évvel korábbi, hasonló témájú kutatás résztvevői.

No Title

No Description

Az eredmények szerint ma a huszonéves brit nők számára 26 év a megfelelő kor a férjhez menésre, az első gyerek születésére pedig a 27. életévüket jelölték meg. Ezzel szemben egy évtizeddel korábban a nők 30 éves korukra gondolták ideálisnak a házasságot.

A most megkérdett nők közül azonban csak 15 százalék véli úgy, hogy 30-as évei elején szeretne férjhez menni. Tízből négy megkérdezett pedig úgy látja, ha nem kel el a húszas éveiben, akkor már soha nem lesz esélye arra, hogy feleség legyen.

A kutatás továbbá kimutatta, hogy a megkérdezett nők 78 százaléka hisz abban, hogy a hazásság egy életre szól. Ez az arány még magasabb azoknál a nőknél, akiknek a szülei elváltak vagy külön élnek: 82 százalékuk hisz az örök életre szóló elköteleződésben.

A vizsgált nők a házasságkötés után szeretnének gyereket. Csupán 12 százaléka vállalta volna házasságon kívül született gyermekét, és csak 10 százalék szülne úgy, hogy papír nélkül él együtt párjával.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló