Életmód

Ha a bal oldalunkon alszunk, az kedvező hatással van az egészségünkre

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.15 | 06:46
  • trendindex: 2

Az egészégünk szempontjából nemcsak az számít, mennyit alszunk, de az is, hogy hogyan. A bal oldalon alvással minden jobb és egészségesebb.

Forrás: 123rf.com

Összesen 7 okból fontos, hogy a bal oldalunkon aludjunk.

Szívműködés

A bal oldali alvás normál szívműködést garantál. A szív bal oldala vért pumpál a testedbe, ezért ha a bal oldalon alszunk, könnyebb a szívünknek dolgozni. Ezenkívül a keringési rendszer hatékony működését is segíti.

Terhesség

Jobb vagy bal oldali az alvás a terhesség alatt, ez két szempontból fontos: jobb vérkeringést biztosít, és mentesíti a májat a nagy súlytól.

Nyirokrendszer

Ha a bal oldalunkon fekve töltjük el az alvási időszakunkat éjszaka, az a nyirokrendszer működését is befolyásolja, javítja annak működését. Feladata a szennyeződések, toxinok, káros anyagok kiszűrése és eltávolítása a szervezetből.  A test legnagyobb nyiroktörzse, a mellvezeték a mellüregen keresztül bal felé halad, és útja a bal felső mellkasi vénába vezet. A bal oldali alvás pedig meggyorsítja ezt a folyamatot, sőt segíti a nyirokrendszernek a sejtekből kizsivárgott fehérjék összegyűjtését is.

Máj

A máj is csak jól jár azzal, ha te a bal oldaladon alszol. Mivel a jobb oldalon van a máj, ha azon az oldalon is alszunk, attól vérbőség alakul ki benne. Bal oldali fekvés esetén a máj is jobban tud működni.

Lép

A lép a nyirokrendszer része, szintén bal oldalon található, és jobban működik, ha bal oldalunkon alszunk. A vér áramlása megnövekszik, emaitt pedig a lép hatékonyabban tudja kiszűrni a szervezetből a káros anyagokat.

Gyomor

Jó hatással van a bal oldali alvás a gyomorégésre, azokra, akik reflux betegségtől szenvednek. A bal oldali alváskor ugyanis nem tud visszatérni a szájüregbe a gyomorból a savas tartalom.

Emésztés

Lehet, hogy súlyosan bekajálva fekszünk le aludni, de mivel a bal oldalunkon hajtottuk a párnára a fejünket, ezért semmi gáz. Jobban emésztünk így.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló