Érdekes

4 meglepő dolog, ami a nőt a tudomány szerint vonzóvá teszi

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.11 | 06:46

A nők hajlamosak olykor egészen extrém dolgokat is megtenni azért, hogy vonzóak legyenek mások szemében, pedig a vonzalom dinamikája egészen egyszerű, természetes jellemzőkben nyilvánul meg a tudósok szerint.

Számos felmérés foglalkozott már azzal, hogy a férfiakat mi vonzza a nőkben. Az eredményekben közös volt, hogy azok a tulajdonságok igazán vonzóak, amelyeknél nem lehet „csalni”.

A szem limbális gyűrűje

A limbális gyűrű a szemfehérjénket és az íriszünket elválasztó sötét kör – ha sötét és széles, az az egészség és a fiatalság jele. Korunk előrehaladtával ez a gyűrű egyre szűkül és halványodik. De egyébként manapság már itt is csalhatunk… Kapható ugyanis olyan kontaktlencse, ami vastagabbnak láttatja ezt a kört.

A deréktájéki görbület

A nők gerincoszlopa a deréktájon természetszerűleg homorúbb, aminek a várandóssághoz van köze – a megnövekedett, előretóduló súlyt így tudja megtartani a hátunk. Éppen ezért ez a nőiség egyértelmű jele, amely a férfiakat tudat alatt is vonzza. Nem véletlen, hogy a hollywoodi sztárok olyan gyakran jelennek meg nyitott hátú ruhában a vörös szőnyegen.

A hang

Kutatások bizonyították, hogy a nők hangja árulkodik arról, milyen vonzó a külsejük. Egy kísérletben például a férfiaknak először a külsejük alapján kellett megmondaniuk a nőkről, mennyire találják vonzónak őket, majd később lejátszották nekik a nők hangját, anélkül, hogy elárulták volna, melyik hang kihez tartozik. Néhány kivételtől eltekintve ugyanazon nők hangját találták a legvonzóbbnak, mint akikről a külsejük alapján is ezt mondták.

A derék és a csípő aránya

Felmérések szerint a férfiak szemében az a legvonzóbb, ha a derék kerülete körülbelül háromnegyede a csípőjének. A homokóra alkat azért olyan nőies, mert a termékenységet tükrözi, azt sugallja, hogy a nő már érett, és életének legszebb szakaszában van.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló