Sorozatok

12 kihagyhatatlan új sorozat 2016-ból

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.07 | 16:37

Ha még nem vagy túl rajtuk, akkor ezeket ajánljuk neked a téli szünetre.

Amióta a tévésorozat az új mozi, minden évben jobbnál jobb tartalmak közül válogathatunk. Az amerikai hegemónia már a múlté, és a legjobb dolgokat sem feltétlenül az országos csatornák adják.

Cikkünk az idén indult új sorozatok közül válogat. Ügyeltünk a műfaji változatosságra, az olyan egyértelműségeket pedig, mint a The Young Pope vagy a Westworld, tisztelettel, de kihagytuk a szórásból.

Stranger Things

Vita nélkül: 2016 legnagyobb tévés slágere a Netflix retro horrorsorozata volt. A régen látott Winona Ryder, a telitalálat gyerekszereplők, a különös lények, a hidegrázós atmoszféra és a 80-as éveket idéző, pazar szintetizátorzene mind hozzájárultak a sikerhez. A Stranger Things Stephen King és Steven Spielberg legjobb pillanatainak találkozása a kisképernyőn.

This is Us

Az év legjobb pilotja díjat az NBC dramedy-je kapja. Négy ember sorsát követhetjük benne nyomon, akiket az köt össze, hogy ugyanazon a napon ünneplik a születésnapjukat. Az egyszerre érzelmes és izgalmas sztori ráérősen hömpölyög előre. A nyitó rész végén egy olyan katarzist kapunk, hogy a zsebkendő adja a másikat.

Hap and Leonard

A Sundance Channel idei újdonsága Joe. R. Landsdale magyarul is olvasható regényfolyamának nyitó fejezetét dolgozza fel. Két jóbarát, a békés természetű, nagydarab, fehér vietnami veterán, Hap, meg az apró termetű, dühkezelési problémával megáldott, meleg, fekete Leonard az előítéletekkel és redneckekkel terhelt Kelet-Texasban próbál túl- és megélni.

Berlin Station

A modern kori kémtörténetet a Julian Assange és az Edward Snowden sztorik ihlették, és a CIA berlini irodája körül bonyolódik. Amerikaiak, németek, izraeliek, arabok, oroszok és kínaiak kavarnak a háttérben, miközben mindenkit az orránál fogva vezet egy zseniális antagonista, Thomas Shaw, akit még soha senki nem látott.

Okkupert

A norvég politikai thriller a nálunk is hallatlanul népszerű Jo Nesbø ötlete alapján készült. Több évig járt kézről kézre, mire lett rá pénz és bátorság, hogy elkészítsék. Az alternatív és környezetkímélő energiaforrásra átálló, olajlelőhelyeit bezáró Norvégiát, a megalkuvó EU beleegyezésével, Oroszország megszállja. A sorozatból nemzetközi botrány lett, ennek ellenére jön a második évad.

Trapped

A hideglelős skandináv thrillerek világhírű mestere, az izlandi Baltasar Kormakur sorozatát a skandináv (vagy brit) krimik szerelmesei fogják a legjobban élvezni. Brutális gyilkosság történik egy tengerparti kisvárosban, amit a hóvihar elzár a külvilágtól. Egy magánéleti gondokkal terhelt, túlsúlyos nyomozó lát a szálak kibogozásához. Nem tűnik túl izgalmasnak? Pedig tövig fogod rágni a körmödet közben.

American Crime Story: The People vs OJ Simpson

Az antológiasorozat nehéz műfaj, ezért ritka, amelyik sokáig húzza. Ezek egyike az American Horror Story, melynek alkotói találták ki az American Crime Story-t is. Ennek minden évada egy-egy híres-hírhedt esetet dolgoz majd fel az amerikai igazságszolgáltatás történetéből. OJ Simpson pere indítja a sort, és a készítők elég borús, ám reális képet festenek az amerikai jogrendszerről, a médiáról és úgy általában véve a társadalomról. A pazar színészi alakítások közül kiemelkedik John Travoltáé, akit talán még sosem láttunk ennyire tökéletesnek.

Lethal Weapon

Na, így kell tévére adaptálni egy klasszikus (és kultikus) mozis szériát! Nem zsigereli ki az eredetit, hanem kreatívan és szórakoztatóan továbbgondolja. Clayne Crawford és a hatvanhoz közelítve is remek formában lévő Damon Wayans legalább annyira össze fognak nőni Riggs és Murtaugh szerepével, mint a 80-90 évek fordulóján Mel Gibson és Danny Glover.

Timeless

Régi hiányt pótolt idén a televíziózás. Újra van időutazós sorozat, ami ráadásul nagyon szórakoztató és kalandos. A jó és a rossz időutazók csapnak össze a különböző idősíkokon, a hátteret pedig mindig az amerikai történelem egy-egy fontos eseménye adja. Bónusz: a mindig pozitív szerepekben domborító Goran Višnjić (Kovač doki a Vészhelyzetből) alakítja a jófiúk megszállott ellenlábasát.

The Night Manager

A neves dán rendező, Susanne Bier adaptálta képernyőre John le Carré klasszikus regényét. A főszerepeket két szupersztár, Tom Hiddleston és Hugh Laurie vállalta magára. A kémdráma feldolgozása olyan jól sikerült, hogy már el is kezdtek gondolkodni a lehetséges folytatáson. Pedig ez eredetileg nem is volt tervbe véve, és le Carré sem írt folytatást.

Marcella

A svéd-dán koprodukcióban készülő Híd svéd alkotójának új sorozata Angliában készült. A sötét hangulatú modern noir egy sorozatgyilkos utáni szövevényes nyomozás története. A sztori középpontjában álló rendőrnő magánélete és az ügy is nagyon feszkós. Amikor pedig e kettő összeér, onnan már nincs lejjebb az emberi nyomorúságban.

Wasted

Végül egy őrülten agyament drogos sitcom Angliából, ami négy kisvárosi barát hétköznapjait meséli el. A karakterek hétköznapiak, a sztorik nagyon nem. A sorozat fényét tovább emeli Sean Bean jelenléte, aki mint Ned Stark jelenik meg állandóan az egyik főhős drogos vízióiban, hogy életvezetési tanácsokkal lássa el őt. Sírva és térdcsapkodva röhögős.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.