Erotika

Mégis, mennyi ideig tart a jó a szex? És az átlagos?

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.21 | 17:25

Ez az a dolog, ami mindenkit foglalkoztat, a férfiakat legalábbis biztosan. Vannak felmérések, amelyek kihoznak egy számot, ami helyenként egészen reálisnak tűnik, de vajon ezzel elégedettek is vagyunk?

Nem panaszkodni szeretnénk, mert a nőknek sem könnyű, de a férfiak két dolog miatt paráznak elég sokat: a szerszám méretén és az aktus hosszán. Az első nyilván adottság, azzal kell élni, amit adott a természet, de utóbbi azért feljavítható megfelelő gyakorlással, meg persze azzal, ha valaki nem foglalkozik a buta viccekkel.

De mégis, mennyi ideig kell tartson egy aktus? Ezt már nagyon sokan kutatták, de legújabban a Lovehoney nevű szexjátékszer gyártó cég készített érdekes felmérést arról, hogy vajon átlagosan hány percig is tart egy együttlét, így mindenki összehasonlíthatja a saját eredményét másokéval, mert az mindig annyira jó ötlet. Ja nem.

Az adatokon annyira nem lepődtünk meg, de az már sokkal vészjóslóbb, hogy mennyien elégedettek a számokkal – írja a Cosmopolitan.

Összesen 4400 vásárlójuk bevallása alapján a párok átlagosan 10 percet töltenek előjátékkal, és 9 percet közösüléssel, tehát alig húsz percig tart az egész aktus.

A párok több mint fele elégedett ezzel az idővel, de a nők 19, a férfiaknak pedig 23 százaléka azt kívánja, bárcsak tovább tartana a szex. Az nem szerepelt a felmérésben, hogy pontosan melyik részét nyújtanák el a dolognak, pedig érdekes lenne erről is értekezni.

Annál is inkább, mert más kutatások alapján az aktus hossza elég nagy szórást mutat. Brendan Zietsch, a University of Queensland kutatója 500 pár bevonásával végzett felmérése például arra jutott, hogy 33 másodperctől 44 percig tarthat egy-egy alkalom.

Az által ebben a kutatásban 5,4 percre jött ki, de látjuk, az átlag nem jelent semmit. Egy régebbi, amerikai és kanadai szexterapeuták által végzett felmérésben a „túl rövid” jelzővel az egy-két perces szexet illették, „megfelelőnek” a 3-7 perces aktust, „kívánatosnak” pedig a 7 és 13 perc köztit. Meglepő, de az e fölötti numerát a legtöbben már a „túl hosszú” kategóriába sorolták.

Ebből is látszik, hogy mindenkinek mások az igényei. A dolog akkor egészséges, ha van kommunikáció a két fél közt, és sikerül normálisan elmondani, kinek mik az igényei. Ebben az esetben szinte biztosan sikerül megoldást találni a szexuális időszakadékokra.

Fotó: Pixabay / sasint


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.