Gamer

Így kellene tanítani a történelmet: jön a Limanova hősei társasjáték

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.23 | 16:03

A minden igényt kielégítő számítógépes játékok korában egészen különleges, hogy valaki hagyományos, táblás játék fejlesztésére adja a fejét, mégis, mintha reneszánszát élné a műfaj. És vannak a fejlesztők közt magyarok is, akik most egy első világháborús, magyar főszereplőket felvonultató játékkal csinálnának nemzetközi karriert.

limanova-50-1920x1080 (1)
forrás: heroesofthegreatwar.com

Bár rajongunk a hadtörténelemért, az olvasókra tekintettel most inkább nem tartunk történelemórát. Akit érdekel az 1914 végén lezajlott, bizonyos szempontból legendás limanovai csata története, az egészen szájbarágó módon elolvashatja mondjuk itt, merthogy a játék készítői erre is gondoltak. Vagy mondjuk megnézheti ezt a remek videót a Digitális Legendárium munkacsoporttól:

Limanova 1914 (HUN) with subtitles

DigitálisLegendárium munkacsoport www.digitalislegendarium.hu https://www.facebook.com/digitalislegendarium Hajnal Ödön – Horváth Zsolt – Komporday András – Takács „Jozzy” József – Ricza Gábor – Sándor József – Somogyi Márton – Szakonyi Balázs – Szuhodovszky Miklós Narrátor: Harmath Imre A szinkront a Dextra Média készítette 1914 decembere, Galícia Kora őszre a központi hatalmak erőit mindinkább maga alá gyűrte az orosz gőzhenger.

Ami még ennél is érdekesebb, az a magyar fejlesztésű társasjáték, a Limanova hősei, amivel március 27-én lép a nemzetközi porondra, azaz a Kickstarterre (az angol címe Heroes of Limanowa lesz). Az alapvetés egyszerű, hiszen egy hatszögekre osztott táblán tologatjuk az egységeinket, mégis, a stratégiai és taktikai célok, különféle zsetnok és kártyák, különféle egységek és parancsnokok segítségével gyakorlatilag végtelen alkalommal lejátszhatjuk újra és újra a csatát, nem unjuk meg.

2017_02_26
forrás: heroesofthegreatwar.com

A kiadó, a Galdiator Games gészen hihetetlen munkát ölt a részletek kidolgozásába, például a fent látható egységkártyákba. Í tervek szerint angolul jelennek majd meg, a magyar nyelvű anyagok pedig letölthetők lesznek hozzá.

A tervek szerint a játék kétféle verzióban jelenik majd meg, műanyag figurákkal, illetve egy olcsóbb változatban, figurák nélkül, csak úgynevezett tokenekkel. Ha összejön a Kickstarteren a gyűjtés, így néz majd ki a tábla (a videóhoz be lehet kapcsolni magyar feliratot is):

Heroes of the Great War – Assembly of the board

Do you want more? Check out our webpage and facebook! https://www.facebook.com/heroesofthegreatwar http://heroesofgreatwar.com/ If you are interested, check out our Kickstarter campaign: http://bit.ly/HeroesOnKick

Ez a videó pedig arról, hogyan készültek az első kártyák és az első figurák (naná, hogy 3D nyomtatással):

Working Process – Heroes of Limanowa

Heroes of Limanowa – Insights into the development of the first game of our series, Heroes of the Great War. From figure design through game cards graphics to gameplay. — If you are interested, check out our Kickstarter campaign: http://bit.ly/HeroesOnKick


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló