Szépség

Szép lesz a hajad, a betartasz pár szabályt

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.28 | 06:45

Ha kilépsz a zuhany alól, az az első, hogy a nedves hajadat alaposan átfésülöd? Nem akarjuk rád hozni a frászt, de ha ezt rendszeresen csinálod, ideje lenne elgondolkozni az életeden.

blond-1845022_1280
Fotó: Pixabay / Pexels

A fésülgetés úgy alapjáraton nem feltétlen egészséges. Persze most nem arra gondolunk, hogy reggel és este megfésülködsz, hiszen az teljesen rendben van, sőt, ezzel megakadályozod a gubancokat, elősegíted a haj növekedését és még a fejbőr vérkeringését is serkented, de ha túl gyakran és túl sokáig gereblyézzük a hajkoronánkat, az sok jóra nem vezet.

A legrosszabb, amit tehetsz, ha a vizes, vagy nedves frizurádat fésülgeted meg, ugyanis ilyenkor a legsérülékenyebb a haj szerkezete.

Mi történik ilyenkor a hajszálakkal? Kinyúlnak, szálkásodnak, megtöredeznek. Sokkal nagyobb nyomásnak vannak kitéve, mint amikor szárazon fésülöd át őket, ezért is van az, hogy szárítás után szénakazalnak tűnhet a hajad, azok a pici sérülések pedig csak rosszabbodhatnak.

A hajszárítás is káros

Az valószínűleg nem újdonság, hogy a hő is rendkívül káros, úgyhogy itt van, hogyan okozhatod a legkevesebb kárt szegény tincseidnek. Úgyis jön a nyár,

most már nem rizikós, ha hagyod, hogy a hajad mosás után magától száradjon meg.

Egy száraz türülközővel itasd fel a nedvesség nagy részét, de az isten szerelmére: ne dörzsöld át vele a fejed, mert az is kínzás a hajadnak! Ha ez nem megoldható, várj legalább negyed órát, már ez is sokat javít a dolgon, majd minél alacsonyabb fokozatra állítsd a hajszárítót, és lehetőleg ne ess neki rögtön hajvasalóval, vagy hajsütővassal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.