Autó

Ez a Lamborghini 1200 lóerő, és még rendszámot is kaphat

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.01 | 15:18

Úgy néz ki, teljesen elgurult a gyógyszer a norvég tuning cégnél, 1200 lóerőt hoztak ki a Lamborghini amúgy sem gyenge modelljéből.

Valamivel több mint egy hónapja a Lamborghini bemutatta a Huracan STO-t – egy pályára szánt autó, amelyet az olasz marque versenyautóinak technológiája alapján építettek. 630 lóerejével és az őrült aero csomagjával azt hittük, hogy az STO a legvadabb közúti Huracan, amelyet valaha látni fogunk.

Máris kiderült, hogy tévedtünk. A Zyrus Engineering nevű norvég cég bemutatta legújabb, LP1200 Strada nevű gyártmányát, amely alapvetően egy Lamborghini Huracan LP640-4 egy durva szteroid kúra után. Az LP1200 Strada egy abszolút célfegyver, amelynek célja az egyetlen célja az, hogy döbbenetesen gyors legyen.

A Zyrus Engineeringnek azonban több mint 77 kilónyi súlyt sikerült kinyerni az eredeti autó 600 alkatrészének kicserélésével. Zyrus speciális anyagokhoz és az építési folyamatokhoz nyúlt, és az egész átalakítást kézzel végezték. A norvég mérnökök az 5,2 literes ikerturbós V10 motorból 1200 lóerős teljesítményt nyertek ki. Ez a teljesítmény azonban csak a pályán való használatát szolgálja, és egy nyomógombbal ésszerű 900 lóerősre lehet csökkenteni.

A Zyrus Engineeringnek sikerült megőriznie az LP1200 Strada-t úgy, hogy közútra is kivihető maradjon, ami egyszerűen fenomenális.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.