Autó

A Volkswagen és a Hyundai bekeményítenek az önvezető autóikkal, összeállnak a Google-el

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.05 | 07:46

Az Aurora két igazán nagy autógyárral kötött szerződést, a Volkswagennel és a Hyundai-al. A gyártók tervei szerint 2021-re elkészülnek az önvezető autóik az Aurora rendszerével.

A Volkswagen már idén év végére szeretne néhány tesztautót az utakon tudni, a terveik szerint ezeknek a száma 2020-ra több mint ezer lesz.

A Hyundai-nak is hasonló tervei vannak, mire elérünk 2021-ig, ők már javában sofőr nélküli taxikat szeretnének árulni. Mondjuk ezt Bostonban csinálják már egy ideje.

Mivel egyik cég sem kötött olyan szerződést, ami kizárná a más cégekkel való közreműködést, tárgyalnak a Google önvezető autós cégével, a Waymóval is. Ennek ellenére biztos lábakon áll a Volkswagen és az Aurora szövetsége, ezt jelzi a komoly szerződés, na meg az is, hogy már fél éve együtt dolgoznak.

Azért még bőven nem tökéletes a Google mesterséges intelligenciája, amivel az Aurora rendszere fut, korábban egy teknős páncélját tévesztette össze egy lőfegyverrel, szóval még kicsit korai lenne teljesen gépekre bízni az életünket, ráfér még egy kis tesztelés.

Nyitókép: Sean Gallup/GettyImages


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.