Autó

Itt a Hyundai luxusterepjárója, a Genesis

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.15 | 17:48

Pár évvel a bejelentés után, végre bemutatták, elég jól néz ki.

Az autót az Európai luxus SUV-ok riválisának tervezték, és ez jól megmutatkozik a külső és belső jegyeken egyaránt. A GV80 névre keresztelt Genesis kellően elegáns lett, de az eredeti tervekben szereplő egyedi karakterjegyek végül nem kerültek bele. Ami még szintén nem került bele, az a tanulmányban nagy szerepet kapott üzemanyagcellás hidrogénhajtás, pedig ezért figyelt fel rá a világ, amikor bejelentették. A Dél-Koreában pár napja  bemutatott változatot egy három literes majdnem háromszáz lóerős V6 mozgatja meg. Azonban, két másik motorral is rendelhető lesz, egy négyhengeres kétliteres turbó, illetve egy közel négyszáz lóerős szintén V6-os benzinessel, választható összkerék-hajtással. Természetesen a trendeknek megfelelően egy nyolcfokozatú automata váltó kerül bele. A világ legnagyobb V8-as piacán, Észak-Amerikában sem lesz elvileg belőle V8.

Légzsákokban nem lesz hiány, ahogy a szórakoztató és fedélzeti elektromos rendszerben sem. A koreaiak luxusterepjárója minden olyan kényelmi, és biztonsági rendszert megkap, amit a konkurens gyártók kínálnak. A belső tér kellően elegáns, jól kidolgozott. Kellemes összhang alakult ki felhasznált anyagok illetve a színek terén is.

Az árakat tekintve azonban sikerült a konkurens gyártók alá menni, ameddig a BMW X5 alapáránál majdnem 4 millióval olcsóbban fog indulni a Genesis. Az európai megjelenés még egyáltalán nem fix, Koreában és az Államokban 2021-től lesz elérhető.

Képek:Genesis


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló