Autó

Jön az elektromos Hummer

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.20 | 16:02
General Motors 2022-ben újragondolt elektromos hajtással dobja piacra a Hummert.
szerző:

General Motors 2022-ben újragondolt elektromos hajtással dobja piacra a Hummert.

A General Motors 2022-ben újraéleszti az éppen patkolópályán lévő Hummert, mint az elektromos autók új családját, számolt be róla a The Wall Street Journal.

A GM 1998-ban megvásárolta a Hummer nevéhez fűződő jogokat az AM General-tól, az amerikai hadsereg nagy mobilitású többcélú kerekes járművének (Humvee) gyártójától, azonban a márkát  de a márkát a Pontiac mellett 2009-ben a társaság csődje után jegelte. Azonban a mostani amerikai trendek láthatóvá tették azt, hogy, növekszik az elektromos pickup és a SUV modellek iránti érdeklődés.

 

A Ford együttműködött a Riviannal, a márka zászlóshajója F-150 is elektromos hajtással fog érkezni. A detroiti induló Bollinger szintén elektromos SUV- és kisteherautó-modelleket mutatott be, amelyek hasonlítanak a Hummer H2 és a Land Rover Defender közös gyermekére.

 

Az újjáéledés során a Hummer a GMC teherautó-márkájának tagja lesz, ahelyett, hogy korábban különálló márkanevet kapna, jelentette a WSJ.  Forrásai szerint a Hummer kisteherautó-modellként fog megjelenni, a SUV csak később fog érkezni.  A GM még nem tett hivatalos bejelentést, de a valószínű, hogy a GMC Hummer reklámja és bejelentése a  Super Bowl döntőn fog debütálni.

Képek:General Motors Co.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló