Autó

Jön az olcsóbb Porsche Taycan

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.21 | 10:48

Először a csúcsmodellek mutatkoztak be, azonban most itt a Taycan alapváltozata, ami ugyan olcsóbb mint az eddigi modellek, de ugyanolyan gyönyörű!

Az első teljesen elektromos hajtású Porsche a 761 lóerős Turbo S változat volt az, amivel debütált a Taycan. Ezt a 680 lóerős Taycan Turbo és a Taycan 4S követte, ami 530 lóerőre képes.

Most itt az alapmodell, ami egyszerűen csak Taycan, ennek az alapmodellnek csak a hátsó kerekeit hajtja egy elektromotor, 326 lóerős teljesítménnyel, de ennek ellenére 5,4 másodperc alatt gyorsul százra. Viszont a külseje ugyanannyira gyönyörű mint a többi modellnek.

Viszont a hatótáv egészen megnyerő, köszönhetően annak, hogy kevesebb mint fele akkora motort kapott mint az első modell, így a kisebb 79,2 kilowattórás aksival, 431 kilométert lehet megtenni, de van 93,4 kilowattórás akkumulátort is, ezzel 484 kilométerre növekszik a hatótáv.

Az alapmodellhez villámtöltővel is tölthető, így öt perc alatt 100 kilométerre elég áram préselhető bele, 22,5 perc alatt pedig 80 százalékra tölthető.

A Taycan eddig is sikernek számított, 2020-ban több mint 20 ezer darabot adtak el, az ára azért nem annyira olcsó, de az biztos, hogy a 83 520 eurós ár sokak számára elviselhető lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló