Deluxe

Csoda: itt az 1951-es Jaguar C-Type újraépített modellje, összesen 8 darab készül belőle

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.31 | 08:18

A Jaguar egy újabb Continuation modellt mutatott be, és ugyanolyan lenyűgöző, mint az összes korábbi klasszikus, amelyet a program részeként újjáélesztettek.

A Continuation család legújabb tagja a Jaguar C-Type, amelyet a legendás roadster 70. évfordulójának megünneplésére hoztak létre. A C-Type eredetileg 1951-ben debütált, de az újjáélesztett roadster megfelel az 1953-as Le Mans győztes autónak.

A versenyautó gyönyörű szinte már folyékony alakját a Jaguar Cars tervezője, Malcolm Sayer álmodta meg. Eredetileg 1951 és 1953 között csak 53 Jaguar C-típus készült, ebből 43-at adtak el magántulajdonosoknak.

A roadster gyönyörű, íves testét úgy állítják vissza, hogy a lehető leghitelesebb legyen. Az eredeti C-típusú fejlesztőcsapat által készített eredeti vázlatok, műszaki rajzok és vállalati nyilvántartásokat is elővették természetesen. A Continuation modellek mindegyikét kézzel készítik a Jaguar Classic Works emberei az angliai Coventryben.

A Jaguar C-Type Continuation egy 3,4 literes soros hathengeres motort kapott, három Weber 40DCO3 karburátorral, ez 220 lóerő leadására képes. A Jaguar egy online konfigurátort is készített, ahol 12 korabeli szín és 8 beltéri árnyalat közül választhat az a nyolc szerencsés, akinek van több mint egy millió dollárja egy ilyen C-Type Continuation modellre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló