Autó

Az Audi új rendszere segít elkerülni a piros lámpákat

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.19 | 17:18

Megmondja, mennyivel kell menned a zöldhullámért.

(kép: Pixabay)

Az új Audik már tudják, hogy meddig tart az adott piros lámpa, az új rendszerrel viszont a sofőr nem is találkozik ilyesmivel. Ugyanis az Audi megmondja a megfelelő sebességet ahhoz, hogy zöldhullámban haladhass, vagy legalább csökkentse a piros lámpánál töltött időt. Mondjuk a dugóban ennek az egésznek nem sok értelme lesz.

Hogyan?

A rendszer összeveti az autó helyzetét, annak sebességét és a közlekedési lámpák adatait, így szüli meg a javasolt tempót. A teória szerint így gyorsabb lehetsz lassabb tempóval. Azt nem teljesen értjük, hogyan spórol időt az ember úgy, hogy lassabban halad a piros lámpánál várakozás során, de hát ez áll a bejelentésben, amit közzé tett a Popular Science.

Egyelőre csak egy elég szűk réteg próbálgathatja a funkciót: 2017 utáni Audi kell hozzá, ami nem A3 és nem TT típusú, na meg csak Amerika egyes részein működik. Mindenesetre a jövőben hasznos lehet, amikor a navigáció képes lesz teljes mértékben számolni a piros lámpákkal, ebben az esetben a lassabb út tényleg gyorsabb lehet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.