Autó

Bemutatkozott a Hyundai első tisztán elektromos autója

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.24 | 14:07

Nem ez lesz a legolcsóbb megoldás a piacon, de vannak olyan extrák amik indokolják majd a felárat!

A Hyundai, bár több elektromos típust is kínál, de elektromos autói például az Ioniq és a Kona benzinmotoros hajtással is elérhetők voltak. Így biztosították, hogy meglegyen a megfelelő példányszám, végre elkészült az első olyan modelljük, amely már csak tisztán elektromos hajtással készül majd.

Az új modell elnevezése pedig Ioniq 5 lett. Meglehetősen kompakt a kinézet ellenére is, hiszen a 3 méteres tengelytávval és 20 colos felnikkel látták el, a nagyobb magasságra pedig a padlóba épített akkucsomag az indok.


A Hyundai egyelőre négyféle változatról tett említést, az akkumulátor 58 és 72,6 kWh-s lehet. A hátsókerék-hajtású változat a kisebbik akkumulátorral 170, a nagyobbikkal 217 lóerős, az összkerék-hajtású kivitel pedig a legnagyobb aksival akár 305 lóerő leadására is képes.


Az Ioniq 5 erőssége a gyorstöltési sebesség: 400 és 800 voltról is tölthető, akár 350 kW teljesítménnyel is. Ilyen töltő ugyan ma még alig akad, de 10-ről 80%-ra 18 perc alatt feltölthető. A szériamodellbe a Mercedeséhez hasonló dupla képernyős műszerfal-megoldás került, és az ülésrendszer is kevésbé mutatós mint a tanulmánynál.

Project 45 változatból 3000 darabot gyártanak, az ára pedig 59 550 euró lesz. Ez a legerősebb hajtásrendszerű kivitel, az összes létező extrával, és két év ingyenes gyorstöltéssel. De nem kell megijedni, az alapkivitel kb. 15 millió forintba kerül majd Németországban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.