Autó

Itt a világ legerősebb hibridje

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.27 | 09:18

A szupersport hibrid 1250 lóerő, 1250 kilogramm és kicsit több mint fél milliárd forint.


A világ leggyorsabb szuperautója címére egyre többen pályáznak, és páran versenyben is vannak érte, most itt egy újabb jelentkező, ami egy kicsit eltér a többitől. Az alig egy éve Amerikában alapított Czinger az idei genfi autószalonon mutatja be az első modelljét, a 21C-et. Ami nem más mint egy villámgyors hibrid szuperautó ami teljesen limitált és 3D nyomtatással készül, nagyrészt könnyűfémből és szénszálas anyagból.

A hosszúkás formájára a régi versenyautókra emlékeztet azonban a középmotoros szuperautó 1+1 üléses, a vezetője középen ül, az egyetlen utasa pedig mögötte. Hajtásáról egy hibrid rendszer gondoskodik, aminek a benzinmotorja egy saját fejlesztésű 950 lóerős teljesítménnyel rendelkező 2,9 literes biturbó V8

A V8-as motor hétfokozatú szekvenciális váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket, és ott van még két elektromotor az első kerekek forgatására. Ami egy olyan kb 300 lóerőt ad még hozzá, ha kevés lenne a benzines. A hibrid kombinált teljesítménye 1250 lóerő, amivel az 1250 kilogrammos szuperautó 1,9 másodperc alatt gyorsul százra, illetve a súly:teljesítmény aránya a sportmotoréval vetekszik.

15 másodperc alatt eléri a 300 km/órát és a 0-400-0 km/órához pedig csak 29 másodperc kell neki. Ez 8 másodperccel kevesebb, mint amennyi Agera RS-nek kellett.  A végsebessége 432 km/óra lesz, amit érdemes némi kétkedéssel fogadni, gumik még nem nagyon vannak ehhez a teljesítményhez.

A genfi premier után egy kicsit még várni kell az autóra, a pályára szánt változat 2021-ben érkezik 25 példányos szériában, a hasonlóan szerelt és ugyanolyan teljesítményű rendszámos, közúton is használható modell pedig 2022-ben érkezik  55 darabbal és kb 530 millió forintos áron. Elvileg. Úgyis a valóság fogja megmutatni, hogy a Czinger mire képes.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló