Autó

Máris rekordot döntött az új Lamborghini

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.18 | 10:03

Az eredeti Huracán se volt éppen rossz, de csináltak belőle egy még jobbat.

Huracán Performante: Sculpted by the wind

The highest performance and achievements on track reflected in its name: Huracán Performante. New lightweight technologies, active aerodynamics with aero vectoring (the ALA system, “Aerodinamica Lamborghini Attiva”), a new set-up of chassis.

A Lamborghini Huracán Performante most mutatkozott be a Genfi Autószalonon, de már októberben tesztelték a Nürburgringen, ami elég jól sikerült: jelenleg 6:52.01-es köridővel ez a modell vezeti a szériagyártásban készülő autók mezőnyét a legendás versenypályán.

Lamborghini Huracán Performante record at the Nürburgring

On 5 October 2016, the Huracán Performante set a new production car lap record of 6:52:01 min on the Nürburgring Nordschleife with Lamborghini test driver Marco Mapelli.

A Huracán Performante főleg a karosszéria átalakításainak köszönhetően fejlődött sokat elődjéhez képest, a motorja ugyanaz a 640 lóerős V10-es, a kaszni viszont 40 kilóval kevesebbet nyom, és kapott még aktív spoilereket is, amiknek köszönhetően tovább javult a légellenállás, és nőtt a leszorító erő. 2,9 másodperc alatt van 100-on, úgyhogy nem nagyon lepődünk meg, ha megdönt egy gyorsasági rekordot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló