Autó

Önvezető autó gázolt halálra egy gyalogost, ez az első eset

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.19 | 18:49

Amitől féltünk bekövetkezett, az Uber önvezető autója elütött egy nőt, aki belehalt a sérüléseibe. A közösségi taxis cég a vizsgálat idejére felfüggesztette az önvezető autók programját.

Önvezető Uber autók – Fotó: Angelo Merendino / AFP

Arra volt már példa, hogy a Tesla önvezető módban használt autója okozott balesetet, de ott eleve figyelmezették a sofőröket, hogy ne hagyják kontroll nélkül a kormányt. Most Arizona államban Tempe városában adtak hírt róla, hogy az Uber egyik önvezető üzemmódban működő autója elütött egy nőt. A halálos baleset körülményei még nem tisztázottak, de annyi biztos, hogy az autóban a kormánynál ült egy kontroll személy, de a kocsi önvezető üzemmódban volt.

Az önvezető járművek legnagyobb ígérete éppen az, hogy biztonságosabban vezetnek az emberi sofőröknél, így kevesebb balesetet okoznak az utakon, tehát kevesebb sofőr, utas és gyalogos sérül meg, mint a hagyományos autóknál.

A baleset biztosan tovább nyomja majd lefelé az Ubert üzletileg, pedig eddig sem voltak igazán jó helyzetben. A tavalyi évben már voltak szexuális zaklatási ügyek a cégnél, és év végén ismerték be, hogy ellopták tőlük 57 millió ember adatait, de ezt eltitkolták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló