Autó

Lenyűgözően gyönyörű lett az elektromos VW kisbusz

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.03.21 | 17:18

A Volkwagen Commercial Vehicles, és az eClassics közösen építette meg az ikonikus autó modern kiadását, az ár persze extrém, de el kell ismerni, hogy gyönyörű lett.

A Volkwagen Commercial Vehicles, és az eClassics, mely autókat alakít elektromossá tegnap bemutatta az 1966-os VW T1-es kisbuszra épülő e-Bullit, mely a második terméke a két vállalatnak. Az első közös munka a Bogár villamosítása volt, melynek eredménye a tavalyi IAA rendezvényen állt a közönség elé, az e-Bulli pedig a március 25-29. közötti esseni Techno-Classica-n mutatkozott volna be, de az elmaradt.

Érkezését március elején jelentette be a VW, akkor még nem volt teljesen egyértelmű, hogy a jármű egy egyszeri bemutatódarab lesz, vagy meg is lehet majd vásárolni. Az eClassics nem kevés pénzt kér érte,  legkevesebb 64 900 eurót körülbelül 22,7 millió forintot kell fizetnie annak, aki egy ilyet szeretne.

Az elektromos Bulli közel kétszer olyan erős, mint az előd. A hátsókerekeket az e-Up! villanymotorja hajtja, végsebessége pedig 130 km/h-ra lett lekorlátozva, azonban az e-Bulli akkumulátora nem túlzottan nagy, körülbelül 200 kilométeres hatótávot ad, és az újratöltés sem a leggyorsabb 50 kW teljesítményen 40 perc alatt érhető el a 80%-os töltöttség. De a külső mindenért kárpótol minket.

Kicserélték a kormányművet, és a dobfékek helyett is tárcsafékeket raktak be, a fényszórókba LED-esek lettek, de belül is maradt a metró vonal, nincsenek hatalmas érintőkijelzők. Azonban mindent megkapott, amit 2020-ban elvárunk, az autó összekapcsolható okostelefonnal Bluetooth-on keresztül.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló