Autó

A 460 lóerős mini autótól eldobod az agyad

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.03.27 | 14:48

850 kg, leginkább úgy néz ki mint egy golfkocsi, de van benne egy 460 lóerős Ferrari motor. Eszelősnek eszelős, de nem is vártunk mást a Lazareth-től.

A francia Lazareth cég teljesen őrült, pár éve fogtak egy 4,7 literes V8-as Maserati motort 470 lóerős teljesítménnyel, és belepakolták egy motorba, ja meg dobtak mellé még két kereket, aztán nem olyan régen ebből csináltak egy kevésbé brutális gépet is.

Azonban most a Franciák ismét elővették a F136-os Ferrari vagy Maserati motort ami 460 lóerő és 520 Nm leadására képes. És belepakolták egy Mini Moke-ba. A mókás kis 850 kg-os járművet 1964-től egészen 1993-ig a British Motor Corporation forgalmazta, és nem ez az első a cég által átalakított változata. A Lazareth évről-évre csinál egy kétéltű verziót, de ez a modell nagyon nem az.

 


A karosszéria alumíniumból készült, a belterén nem módosítottak. Valószínűleg ha módosították volna se érdekelne senkit. Az autónak amúgy a Mini Moke V8M nevet adták, és eladó. Az árát azonban nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy nem utcai használatra tervezték. Érthető módon.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.