Autó

Limitált szériákkal ünnepli a 100. évfordulót a Mazda

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.04.03 | 17:48

Nem aprónak el semmit, összes személyautójukból különkiadást hoz forgalomba a Mazda. Egységesen a márka legelső autója, az R360-as hangulatát hozzák.

Eredetileg Genfben mutatta volna be 100. évfordulós limitált szériáit a Mazda, ez azonban elmaradt, így fogták és egész egyszerűen forgalomba hozták a típusokat Japánban.

Mazda2, Mazda3, Mazda6; Mazda CX-3, Mazda CX-30, Mazda CX-5, Mazda CX-8, valamint MX-5 és MX-5 RF is kap egy megvásárolható limitált kiadást. Ezek egy része Európában is eljut, Angliában például az MX-5, a Mazda3 és a CX-30 jut el 100-100 darabos mennyiségben.

Az összes autó az 1960-ban bemutatott R360-ast dézi. Ennél alkalmazták azt a fehér karosszéria és piros tető kombinációt, amely most visszaköszön, a kollekción is. Személy szerint odáig vagyok érte, barom dögös lett az MX-5, de a többinek sem kell panaszkodnia.

Speciális típusjelzéseket is tartalmaz a pakk, amelyek a szőnyegeken, a kulcson, a fejtámaszokon, illetve a kerékagyakon és a karosszéria oldalfalán jelennek meg. Ez a logo a Mazda jogelődjének, az idén száz éves Toyo Cork Kogyo szerszámgyártó vállalatnak a kerek emblémáját kombinálja a jelenlegivel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló