Autó

Elon Musk brutális ígéretet tett: egymillió önvezető taxi 2020-ra

A Tesla szerint idén az utakra kerülnek az önvezető autók.

A Tesla tartott egy tájékoztatót a befektetőknek, ahol az önvezetés volt a reflektorfényben. 2020-ra már egymillió önvezető taxit terveznek, amihez elkészítették a saját áramköreiket. Ezeken 2016-ban kezdtek dolgozni, az alapoktól építették fel az egészet.

A Tesla korábban nem készített chipet, most viszont megcsinálta a világ legjobbját.

– mondta Elon Musk. Ebből a kütyüből kettő is kerül a Teslákba a kesztyűtartó mögé, hogyha az elsődleges bedobná a törülközőt, a másik átvehesse a helyét. Azt is elmondta, hogy ez az áramkör jelenleg benne van az összes Teslában, a tulajdonosoknak mindössze meg kell vásárolniuk a „full-selfdriving” frissítést, aminek nemsokára felmegy az ára.

Ez úgy működhet, hogy a Tesla telepakolja a kocsikat mindenféle szenzorral, amelyeket nem használ az autó. Viszont egy szoftverfrissítéssel munkába állíthatóak, így a régebben vásárolt Teslán is ugyanolyan felszereltek.

Ebben az évben a szoftvert tökéletesítik, jövőre viszont önvezető taxikat szeretnének az utakra, amellyel az Ubert és a Lyftet szeretnék megszorongatni, amely vállalatok szintén robottaxin ügyködnek. Musk szerint 0,18 dollárért tudnak majd vállalni egy mérföldet, míg a konkurens vállalatok 2 és 3 dollár közt vállalják ugyanezt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.