Autó

Ejha, na hol ugrik azonnal a jogsi, ha ittál?

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.20 | 13:48
  • trendindex: 2

Ha első szabálysértés, akkor sem nézik el az alkoholfogyasztást.

Május 20-tól lép életbe az a szigorítás, mely Új-Dél-Wales közlekedés-biztonságát érinti. Ha bármely sofőrt azon kapnak, hogy alkoholt fogyasztott, az máris búcsút mondhat a jogosítványának.

via GIPHY

Andrew Constance szakminiszter a hónap során korábban már bejelentette a tervezett változásokat. A kilátásba helyezett büntetés igencsak tetemes összeg: 561 ausztrál dollárt kell letenni, függetlenül attól, hogy ez az illető első vagy többedik törvényszegése. Illetve minimum három hónapig nélkülözheti a szabálysértő a hajtási engedélyét is:

Akit ittas vezetésen kapnak, alkohol-szinttől függetlenül, az elveszti a jogosítványát. Ha megszeged a szabályt, annak ára van. Mostantól zéró tolerancia lép életbe, legyen szó akár szeszről, akár drogról!

A korábbi gyakorlat szerint bíróság elé kellett állnia annak, akit spiccesen meszeltek le, hogy a büntetés mértékét megállapíthassák. Most viszont bekeményített a hatóság: a 2021-ig kitűzött célok közt szerepel az, hogy a halálos közúti baleseteket 30 százalékkal lecsökkentsék.

via GIPHY

2018-ban 68-an lelték halálukat ebben a régióban karambol során, ami számos esetben a vér alkoholszintjének volt köszönhető.

38 évig a megengedett mérték a 0,05 ezrelék volt, de most már ezt sem tűrjük.

teszi hozzá Michael Corboy, a rendőrség képviseletében. A News.com.au megemlíti, hogy a személyszállító járművek – busz, taxi – vezetőinek esetében 0,02-nél húzták meg eddig a határt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló