Autó

Tesztelték, így lehet karambolozni a Tesla robotpilotájával

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.14 | 19:18

A Thatcham csapata megnézte, hogy hogyan is lehet balesetet okozni egy Teslával.

Tudjuk, hogy a Tesla robotpilótája még nem képes egyedül működni, és azt is, hogy a legtöbb helyzetben megállja a helyét. Viszont ha probléma van, akkor az nagyon gyorsan jöhet, ez pedig nagyon gyors reakciót igényel a sofőrtől.

Ez látszik az alábbi videóban is, amelyben a robotpilóta követ egy autót, ami sávot vált egy álló műjármű miatt. A Tesla viszont nem követi a másik sávba, hanem egyszerűen csak belerohan az egy helyben lévő műkocsiba.

A Jaolipink megkérdezte a Teslát, hogy még is hogyan lehet ez, és hogy szerintük ez mekkora probléma. A válaszuk:

Mindig tisztáztuk, hogy a Tesla robotpilótája nem képes elkerülni az összes lehetséges karambolt. A Thatcham kreálta baleset nem okoz gondot egy olyan sofőrnek, aki tisztában van az önvezető funkció korlátaival.

Tehát nem szabad elbóbiskolni a volán mögött akkor sem, amikor úgy néz ki, hogy minden rendben van. Ha meg beüt a baj, az embernek van 2-3 másodperce reagálni. Mondjuk ez nem hangzik túl soknak.

Egyelőre abban kell reménykedünk, hogy az önvezető autótulajdonosok felfogják, hogy a rendszernek vannak korlátai, és nem bízzák rá az életüket, így néhány halálos baleset után. Aztán reméljük, hogy idővel tökélyre fejlesztik, és az autó képes lesz észlelni egy álló objektumot, amit ezután vagy elkerül, vagy időben lefékez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.