Autó

Nem kegyelmezett a rendőrség – illegális gyorsulási versenyen razziáztak

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.22 | 11:48

Röpködtek a bírságok és az elindított eljárások, és volt egy elfogás is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint több bejelentés is kaptak arról az elmúlt időszakban, hogy a XIII. kerületi Váci úton átalakított autók és motorok versenyeznek egymással.

rendrsegi_villogo_-_gymsmrfk

A kerületi kapitányság emberei a Nemzeti Közlekedési Hatósággal karöltve ellenőrzést tartottak június 18-án éjjel az érintett területen, ami kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, a sofőrök ittasságára, a biztonsági öv használatára. Vizsgálták az autók esetleges engedély nélküli átalakítását is.

“Az egyenruhások egy embert egyedi azonosítójel meghamisítása miatt elfogtak, egy-egy szabálysértési feljelentést tettek lejárt műszaki érvényesség, kötelező felelősségbiztosítás és okmány hiánya miatt. Piros lámpán történő áthajtás miatt három esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, külföldi rendszám szabálytalan használata miatt egy közigazgatási eljárást indítottak. Szabálysértési bírságot szabtak ki lejárt műszaki érvényesség, elsőbbségadás elmulasztása, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, szabálytalan előzés, személy és vagyonbiztonság veszélyeztetése, irányjelzés elmulasztása, és hatósági jelzések nem szabályszerű elhelyezése miatt”

– olvasható a közleményben, amelyben a BRFK még azt is leírta, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fognak fordítani a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására.

Forrás: police.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló