Autó

Itt az Audi Q5 ráncfelvarrása

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.06.30 | 10:18

A külső és a belső csak kicsit változott, de a motorpaletta eléggé megváltozott.

Az Audi Q5 formatervéből leginkább az orr-részt rajzolták át, még több lett a LED és a króm keret is eltűnt. Kevésbé hivalkodó, de még mindig felismerhetően tipikus Audi.

Audi Q5

Belül alig volt változás, nagyon. Kijelző, és a központi vezérlőegység teljesen átállt a kézi vezérlésre, erről talán felesleges is írni, mert nem számottevő.

Audi Q5

Ami viszont érdekes, az a motorpaletta. Az új Q5-ösben többféle hibrid hajtásrendszer is elérhetővé válik. A legkisebb 2 literes turbós motorokhoz 12 voltos elektromos segédhajtás kerül majd, a 3 literes TDI rendszere viszont 48 voltos lesz. Ezeknek és a dupla katalizátornak köszönhetően egy a trendeknek mindenképpen megfelelő autót kap majd a vásárlóközönség.

Audi Q5

Az Audi Q5 olyan szempontból ritka, hogy az összes piacon elérhető. Kínától kezdve Amerikáig jól fogy. Az elmúlt évek során évi több mint 200 ezer darab fogy belőle. Visszakanyarodva a fogyasztási adatokra a 204 lőerős TDI a gyári adatok szerint, és természetesen optimális körülmények között 100 kilométeren beéri 5,4 literrel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló