Autó

Itt van a Honda elektromos kocsija, amit csak egy szóval tudunk jellemezni

Cuki. A Honda e prototípusa azoknak a városlakóknak készül, akik nem mennek sokat, és könnyen akarnak parkolóhelyet találni.

Kerek lámpái vannak, a tükrök helyén kamera van, a hátsó kereke hajt, ami a Honda szerint sportosságot kölcsönöz a kocsinak. Mondjuk nem a sportosság az első szó, ami az eszünkbe jut róla, a hátsókerék hajtásnak köszönhetően csak 4,3 méter széles út kell neki, hogy megforduljon.

35,5 kWh-ás akkumulátort raktak bele, ami nagyjából 200 kilométer megtételére elegendő. Ezzel alulmarad a Renault Zoe-val és a Nissan Leaf-fel szemben, mondjuk nem valószínű, hogy egy ilyen autóval bárki nagyobb utakat tervezne, elvégre a Honda e nem is arra való. Persze nem elhanyagolható szempont, hogy a riválisai közel dupla ennyire képesek.

Egyelőre még ez csak egy prototípus, de a Honda szerint nem sok minden fog változni, mire a végleges verzió a gyártósorra kerül. Öt színben szállítják majd, és 2019 végétől lehet majd megrendelni, az árát viszont még nem árulták el, pedig valószínűleg ezen múlik majd az autó sikere.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.