Autó

Közös raliversenyt rendez Székesfehérvár és Veszprém

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.12 | 18:18

Székesfehérváron és Veszprémben kerül sor hétvégén az országos bajnokság idei ötödik futamára.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a párosítás kiváló, hiszen a székesfehérvári városi szuperspeciált és a veszprém-jutaspusztai kislőtéri futamot egyformán kedvelik a nézők és a versenyzők is.
Lakatos Róbert, a rali szervezője szerint az évad eddigi legnehezebb futama a Székesfehérvár-Veszprém-rali, ahol öt különböző murvás-köves gyorsasági szakaszon, mintegy

150 kilométeren mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

A futamok szombaton a nagylőtéri, illetve a várpalotai gyorsasági szakaszokkal kezdődnek, majd a 12 és 20 óra közt lezárt székesfehérvári Palotai úton egy városi szuperspeciál pályával zárulnak délután. A szervizpark szombaton a sóstói arénánál lesz, ahol közlekedésbiztonsági park is várja a családokat, valamint a versenyautókat is megtekinthetik a nézők.

Az esti nagyszerviz után Veszprémbe költözik a verseny,

itt vasárnap három gyorsasági szakasz – a kislődi, a hegyesdi és a jutaspusztai kislőtéri – vár majd az autósokra, melyek közül a kislődin és a jutaspusztain részt vehetnek nézők is. A céldobogó a Veszprém Aréna előtt lesz.
Mivel a verseny egybeesik egy osztrák és egy világbajnoki futammal, így csak három külföldi induló – egy cseh, egy osztrák és a hétszeres német ralibajnok Matthias Kahle – vesz részt rajta a magyarok mellett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.