Autó

Brutális lett a legerősebb Lamborghini, de közútra nem mehetsz vele

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.08.04 | 10:48

Összesen negyven példány készül a Lamborghini Essenza SCV12 hipersportkocsiból, cserébe közúton nem fogsz velük találkozni. Pályanapokon annál inkább, hiszen lenyűgöző a teljesítményük!

A Lamborghini Essenza tizenkét hengeres motorja a maga 830 lóerejével a legerősebb szívó V12-es, amelyet a cég valaha épített. Nem meglepő, hogy nem sok készül belőle, alig pár darab. Azonban aki a negyven darabból hozzájut egyhez, annak a gyártó  a világ legjobb versenypályáira szervez pályanapos programot, illetve ameddig ez tart, addig autó tárolásáról is gondoskodnak, saját garázst bekamerázott garázsban.

Lamborghini Essenza

Azonban a technikai paraméterei még izgalmasabbak, hiszen tökéletes az aerodinamikája így 250 km/óránál például 1,2 tonnányi leszorítőerőt generál a formaterv.

Lamborghini Essenza

A versenypályáról vették a Lamborghini Essenza futóművét is, melyben a hátsó közvetlenül a váltóházra van erősítve. A felnik természetesen magnéziumból készültek, a fékeket a Brembo, az abroncsokat a Pirelli szállítja. A belseje meg teljesen versenyautó. A kormány, az ülések, és minden egyéb mutatja azt, hogy ez egy pályára készített vadállat. Utcai változat sose lesz, illetve rendszámot sem fog sosem kapni!
Lamborghini Essenza

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.