Autó

Majdnem fél milliárd forintért árulnak egy kisautó gyűjteményt

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.08.06 | 10:48

A hétezer darabos gyűjteménynél jelenleg nincs értékesebb a világon, hosszú évek munkájával gyűjtötte össze a tulajdonos.

Bruce Pascal egy 59 éves ingatlankereskedő, ami azonban ennél sokkal izgalmasabb, az a férfi Hot Wheels-kollekciója. Ez jelenleg 7000 modellből áll, ami nem is akármennyit ér, hanem úgy 436 millió forintot. Azonban a gyűjtést nem gyerekként kezdte, hanem majdnem negyven évesen lángolt fel újra benne a nosztalgia és a gyűjtési szenvedély.


Amikor elkezdte, akkor még nem cseréltek ekkora összegért gazdát, de azóta a játékautó-piacon sem ritkák a több millió forintnak megfelelő adásvételek. Ám a férfi jelenleg prototípus-modellekkel bővíti kollekcióját, ez magyarázza meg azt, hogy a kollekció értéke közel fél milliárd forint.

Az értékét gyakran az állapot, a szín és az öntvény minősége befolyásolja, azonban a Hot Wheels világban végtelen számú variáció létezik, ezért pontosan tudni kell, mit keresel. Talán pár tíz ember tudja a világon annak az értékét, amit a gyűjtemény képvisel

– mesélte Pascal.

Azt, hogy végülis mennyiért fog elkelni a gyűjtemény egyenlőre nem tudni. Nézzétek meg a szekrényeteket, lehet nálatok is lakozik egy több milliót érő kisautó!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló