Autó

Ez lesz a világ leggyorsabb hibrid sportautója

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.08.11 | 14:18

Nem kis célt tűzött ki magának a most feltámasztott Delage, ők akarnak lenni a leggyorsabbak!

Maga az eredeti gyár lassan hetven éve van zárva ugyanis, a Delage 1953-óta nem működik, az is igaz, hogy addig igen termékeny volt, hiszen több mint 40 ezer luxusautót gyártott a világháborúk között. Azonban ez megváltozott, hiszen nekiálltak újjáépíteni egy prototípust a metró jegyében, illetve D12 néven fut egy projekt, mely azt állítja, hogy a leggyorsabb hibrid hipersportautó lesz, ha elkészül. Ezt a pozíciójukat nem mással, mint egy nürburgringi körrekorddal akarják garantálni.

Így néztek ki az eredeti modellek.

Érdekes a kialakítása, hiszen felfelé nyílik a.tető, ott a két ülés egymás mögé van pakolva, illetve a belső tér is versenyre van kihegyezve. A motor pontos adatai nem nyilvánosak de az biztos, hogy kap egy 7,6 literes, V12-es szívómotort, mely 1004 lóerő. Illetve egy 112 lóerős villanymotort is kap tehát összességében 1100 lóerő feletti teljesítményt ígérnek.

Egyedi megjelenés, de nem való közútra

Azt, nem tudom, hogy ez elég teljesítmény lesz ahhoz, hogy a leggyorsabb legyen, viszont abban biztosak lehetünk, hogy ez nem a takarékos hibrid, hiszen alig 10%-ot ad a villanymotor a brutális V12-höz.

Fentről látszik, ez igazából inkább V12 mint hibrid

Sokat nem akarnak gyártani belőle, ezért valószínűleg nem fog mellénk beparkolni a soroksári Tesco parkolójában, de a 30 darab ára közel egy milliárd forint lehet, és abban is biztosak vagyunk, hogy el fog fogyni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló