Autó

Elektromos kocsival, Amerikán keresztül

Egy házaspár fogta magát, és elindult a Philadelphiából San Franciscóba.

Vivianna és Peter Van Deerlin mindketten 55 évesek, fizikusok, és most ünnepelték a 30. házassági évfordulójukat. 2012-ben vették meg az első Teslájukat, egy Model S-t, amibe gyorsan beleszerettek, még egy helyi közösséget is létrehoztak a környékükön, Philadelphiában.

Amikor Elon Musk bejelentette a Tesla Model 3-at, rendeltek egy olyat is, amelyről végül úgy döntöttek, hogy odaadják a fiúknak, aki a kontinens másik végén él, Észak-Kaliforniában. Szóval beültek a Model 3-ba, és átszelték az Egyesült Államokat.

Ez az út megváltoztatta a képet, amit egy amerikai road tripről elképzelünk.

nyilatkozta a házaspár a Mashable-nek. Ezen kívül megmutatták a világnak, hogy brutál nagy utakat lehet megtenni úgy, hogy az ember egyetlen hagyományos benzinkútnál sem áll meg egy 5100 kilométeres úton. Elmondásuk szerint sokkal könnyebb volt átutazni így az országot, mint azt előtte gondolták volna. Az út során találkoztak más Teslás ismerőseikkel, érintették a Yosemite Nemzeti Parkot, na meg meglátogatták a Tesla óriási gyárát Nevada államban.

Harmad annyiba került

Az 5000 kilométer alatt 130 dollárt költöttek az autó töltésére, robbanómotoros kocsival ez az összeg 350 dollár lett volna az ő számításaik szerint. Ráadásul nem volt probléma az állomásokkal sem, javarészt sikerült Tesla Superchargereknél tankolniuk, amiből 1604 van Eészak-Amerikában. Magyarországon egyébként összesen kettő. Néhányszor töltöttek a hoteleknél is, ahol megszálltak, de megoldhatták volna csak a Tesla saját állomásainál is, ugyanis 80-160 kilométerenként volt ilyen, a kocsijuk pedig nagyjából 500 kilométert bír egy töltéssel.

Az útjuk végül hat nap után ért véget, ezzel megmutatták a világnak, hogy zökkenőmentesen lehet utazgatni elektromos autóval is, hiába tart tovább feltölteni. Bár korábban már volt egy holland férfi, aki kisebb hatótávú elektromos autóval tett meg 95 ezer kilométert, ami évekig tartott neki.

Képek: Tesla Boot Camp / Twitter


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.